Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Σπάσιμο» της τρομοκρατίας, υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ζωής των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας

Η πρ. αν. Υπ. Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αυτή τη Δευτέρα 15.5.2017 στις 7μμ ο Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας οργανώνει στην Πλατεία Πατριάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας ανοιχτή συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας στην πόλη, της ελευθερίας έκφρασης και των δημοσίων χώρων.
Είναι γνωστό σε όσους ενδιαφέρονται για ό,τι γίνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, ότι εδώ και μήνες επικρατεί ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς τρομοκρατίας που παρεμποδίζει την έκφραση οποιασδήποτε άποψης για το γήπεδο δεν προβλέπει, ως συνακόλουθο της κατασκευής του, την παράδοση επίσης του Άλσους και - κατ’ ουσία – της ίδιας της πόλης. Προσωπικά, σήμερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική της για το γήπεδο φαίνεται να έχει «ξεχάσει» τις δεσμεύσεις της ακόμα και γι’ αυτό,  εξακολουθώ να υποστηρίζω την «παλιά»  θέση του ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση της οποίας  υποστήριξε το 2014  την εκλογή της σημερινής Δημοτικής Αρχής:  Οικοδόμηση του γηπέδου με σεβασμό για το Άλσος και τη ζωή των κατοίκων και της πόλης. Αυτό θα ήταν και ο καλύτερος  φόρος τιμής σε μια μεγάλη, ιστορική και προσφυγομάνα ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ, και στον κόσμο της, στους ανθρώπους της πόλης κι ολόκληρης της Ελλάδας που την αγαπούν και  τη στηρίζουν χωρίς  ιδιοτέλεια.

Τα «σημεία και τέρατα» που συμβαίνουν σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τόσοι πολλοί έξω απ’  τα όρια της πόλης είτε πράγματι τα αγνοούν είτε  κάνουν ότι δεν τα βλέπουν, συνιστούν βάναυση παραβίαση και του «υπόλοιπου»  δημοκρατίας που «άφησαν» για εσωτερική χρήση  οι, αναβαθμιζόμενες σήμερα σε «τρισήμισυ μνημόνια a priori», καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές. Μοιράζονται ωστόσο ένα κοινό έδαφος μεταξύ τους: Οι μεν οραματίζονται «πόλεις-ΙΧ», οι δε  ολόκληρες «χώρες-ΙΧ». Όσοι δεν εμπνέονται από τέτοια οράματα, καλό θα είναι  να βρίσκονται τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας. Είτε να βρουν οποιονδήποτε άλλο τρόπο ικανό να κάνει γνωστή την αλληλεγγύη τους: Η ανόρθωση ενός ανθρώπινου τείχους για το «σπάσιμο»  της τρομοκρατίας και την υπεράσπιση των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας, αποτελεί στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον όλων μας.»   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.