Thursday, October 25, 2018

Απάντηση ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 2030/02-10-18) με θέμα: «Πιθανή διαμονή τρομοκρατών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου»


Ερώτηση 2030/02-10-18 της Βουλής των Ελλήνων
Η πασίδηλη κυβερνητική ανικανότητα στη διαχείριση του Προσφυγικού- Μεταναστευτικού έχει καταστήσει τα εθνικά σύνορα διάτρητα και προσπελάσιμα, με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να εγείρονται ερωτήματα, ακόμα και για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.


Συγκεκριμένα, το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων «Deutsche Welle» σε εκτενές ρεπορτάζ του, αναφέρει πως κατέφθασε πρόσφατα στη Μόρια μια ομάδα Σύρων προσφύγων, προερχομένων από την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, ενός από τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους. Πρόσφυγες που ενδέχεται, ακόμη και τώρα, να διατηρούν άμεσα ή έμμεσα σχέσεις με την συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. Μάλιστα, η άφιξη τους σηματοδότησε μια νέα εποχή τρόμου στον προσφυγικό καταυλισμό, καθώς οι εν λόγω μετανάστες προσπαθούν να επιβάλουν με «βία και λοστούς το νόμο της Σαρίας» και να πάρουν στα «χέρια» τους τον έλεγχο των εκνόμων δραστηριοτήτων εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (λ.χ. διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία κλπ).
Επιπροσθέτως, το ρεπορτάζ αναφέρει πως όλα αυτά λαμβάνουν χώρα εν αγνοία των αρμόδιων ελληνικών αρχών, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς τους ισλαμιστές να έχουν εγκαταλείψει το νησί της Λέσβου και να μην είναι γνωστή η μετέπειτα διαδρομή τους, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει η περίπτωση αυτοί να βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν «περάσει ήδη και στη Δυτική Ευρώπη».
Η αποτυχία της κυβέρνησης, όχι μόνο να περιφρουρήσει τα ελληνικά σύνορα, αλλά αντιθέτως, να εμποδίσει και την ελεύθερη μετάβαση τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο, εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτώνται οι Υπουργοί:
  • Ισχύουν τα όσα περιγράφει στο ρεπορτάζ του το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων «Deutsche Welle»;
  • Προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα στη σύλληψη των εν λόγω μεταναστών και να εξακριβώσει το αν αυτοί αποτελούν ενεργά μέλη της διεθνούς τρομοκρατίας;
  • Ποιες οι δράσεις που θα πραγματοποιήσουν, προκειμένου να αναζητήσουν στην ελληνική επικράτεια τους εν λόγω τρομοκράτες και να προχωρήσουν στην άμεση σύλληψη τους;
  • Ποιες οι πρωτοβουλίες που θα λάβουν, προκειμένου να καταστήσει τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας και πάλι ασφαλή για τους πρόσφυγες που διαμένουν σ’ αυτόν;

 
Ο Βουλευτής,
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.