Saturday, October 20, 2018

Γιάννης Μαγκριώτης: Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΚΟΤΖΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ


Είναι λάθος να νομίζουν πολλοί ‒μηδέ των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξαιρουμένων‒ ότι η παραίτηση-αποπομπή Κοτζιά είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσής του με τον Καμμένο.
Ο πρωθυπουργός, και με τη δήλωσή του για την αποδοχή της παραίτησης του υπουργού του, τόνισε με έμφαση ότι θα συνεχίσει την πολιτική Κοτζιά στο Σκοπιανό και ότι δεν θα ανεχθεί από εδώ και πέρα τη διγλωσσία.


Συνεπώς, εάν εννοεί αυτά που λέει, έπρεπε να αποπέμψει τον Καμμένο, ή πολύ σύντομα θα αποπέμψει και τον Καμμένο, γιατί αυτός δεν πρόκειται να συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό και τη θέση της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Όμως, απέπεμψε τον Κοτζιά όχι μόνο γιατί ο Καμμένος κρατάει στα χέρια του τη δεδηλωμένη της Βουλής, αλλά γιατί ο πρωθυπουργός έχει αλλάξει τακτική ‒και όχι άποψη‒ για το θέμα των Σκοπίων∙ προφανώς κατάλαβε ότι δεν μπορεί να πάρει πάνω του ιστορικά και τακτικά την κύρωση μιας τέτοιας συμφωνίας.
Όπως έχουν ανακοινώσει Τσίπρας και Καμμένος, θα ξαναμιλήσουν για το θέμα αυτό τον Μάρτιο, δηλαδή λίγο πριν από την προκήρυξη των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών.
Η συμφωνία τους είναι να μην έρθει στην παρούσα Βουλή το θέμα των Σκοπίων∙ σε αυτό τους διευκολύνουν τα Σκόπια που θα πάνε σε εκλογές και θα καθυστερήσουν να ψηφίσουν στη Βουλή τους τις συνταγματικές αλλαγές.
Εάν βγει Βουλή από τις εκλογές, που θα γίνουν στο τέλος του χρόνου, και εάν ο Ζάεφ έχει 80 βουλευτές, τότε στην Ελλάδα θα γίνουν εκλογές τον Μάιο.
Εάν όχι, η συμφωνία είναι άκυρη και μπορούν να εξαντλήσουν την τετραετία.
Και άλλοι πρωθυπουργοί «έδιωξαν μετ’ επαίνων» υπουργούς γιατί έπρεπε να αλλάξουν πολιτική.
Δύο πρόσφατα και συμβολικά παραδείγματα είναι η απομάκρυνση Γιαννίτση για το ασφαλιστικό και Αλογοσκούφη για να εκτραπεί ο προϋπολογισμός του 2009, που ήταν και η βασική αιτία του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της οικονομίας και της οικονομικής κρίσης.
Όμως δεν έγινε με αυτόν τον προσχηματικό τρόπο και δεν αφορούσε εθνικά θέματα, παρότι ήταν πολύ σημαντικά και αυτά.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.