Thursday, October 25, 2018

Μάχη με τις φλόγες για να σωθεί η Βαμβακιά Σερρών


Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχίζεται η μάχη για τον έλεγχό της και την πλήρη κατάσβεση κόντρα στους δυνατούς βόρειους ανέμους.
Η Τροχαία Σερρών διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Στρυμόνα, λόγω του πυκνού καπνού (φωτογραφία αρχείου από Eurokinissi).

Μεγάλη κινητοποίηση σήμανε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Πυροσβεστική όταν, εξαιτίας των δυνατών ανέμων, γιγάντωσε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει από το απόγευμα της ίδιας ημέρας στη Βαμβακιά Σερρών και το πύρινο μέτωπο άρχισε να κινείται απειλητικά προς τον οικισμό.


Λόγων της κρισιμότητας της κατάστασης δόθηκε εντολή ετοιμότητας στους κατοίκους προκειμένου να εγκαταλείψουν, αν χρειαστεί, τα σπίτια τους.
Τελικά, η μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες αποτελούνταν από 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δυο πεζοπόρα τμήματα, απέδωσαν καρπούς και τα χειρότερα απετράπησαν.
Η Τροχαία Σερρών διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Στρυμόνα, λόγω του πυκνού καπνού.
Η φωτιά ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση και υπολείμματα καλλιεργειών, ενώ συνεχίζεται η μάχη για τον έλεγχό της και την πλήρη κατάσβεση κόντρα στους δυνατούς βόρειους ανέμους που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.