Friday, October 26, 2018

Έναρξη 3ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Νεολαίας στην Κολωνία


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου η επίσημη Έναρξη του 3ου #GG YOUTH FORUM (Ελληνογερμανικό Φόρουμ Νεολαίας), η οποία έλαβε χώρα στο Ιστορικό Δημαρχείο της Κολωνίας στις 18:00. Στην εκδήλωση μίλησαν οι Δήμαρχοι των δύο αδελφοποιημένων πόλεων, κα Henriette Reker και κος Γιάννης Μπουτάρης, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς , Παυσανίας Παπαγεωργίου και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεολαίας & Παιδιών, κα Bettina Bundszus-Cecere.


Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς τόνισε ότι: « Κατορθώσαμε και φτάσαμε πια στην ίδρυση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Χρειάστηκε όμως πρώτα να θέσουμε κεντρικά στο τραπέζι των διμερών διαπραγματεύσεων δίκαιες αγωνίες του ελληνικού λαού και την ανάγκη αναγνώρισης των ιστορικών ευθυνών της Γερμανίας. Η απεμπλοκή των πολιτικών νεολαίας από άλλες διεκδικήσεις, μας ώθησε να προχωρήσουμε στο μέλλον με θάρρος. Κοινός μας στόχος η Ευρώπη της ειρήνης, των ίσων ευκαιριών για όλους τους νέους και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας των δύο νεολαιών. Παράλληλα όμως η ανέγερση τείχους απέναντι στην επέκταση του ακροδεξιού λαϊκισμού.»
Μετά τις ομιλίες, παρουσιάστηκε ο νικητής του διαγωνισμού για το καλύτερο βίντεο ελληνογερμανικής ανταλλαγής, κος Florian Onderka, ενώ προβλήθηκε και το βίντεο.
Ακολούθησε δεξίωση για τους συμμετέχοντες στον χώρο του Ιστορικού Δημαρχείου.
Το 3ο   #GG YOUTH FORUM χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ε.Ε. Erasmus+/ Τομέας Νεολαία και οι γλώσσες εργασίας είναι τα Ελληνικά και τα Γερμανικά

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.