Wednesday, October 24, 2018

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Κούρος

Ο Νίκος Κούρος που έγινε ιδιαίτερα αγαπητός, μέσα από το ρόλο του φαρμακοποιού στη σειρά του Mega, «Ρετιρέ», έφυγε σήμερα σε ηλικία 90 χρόνων.
Ο Νίκος Κούρος μας άφησε σήμερα σε ηλικία 90 χρόνων. ‘Ηταν από τους ηθοποιούς που θα θυμόμαστε χάρις στον αγαπημένο χαρακτήρα που υποδύθηκε στο σήριαλ «Ρετιρέ», ως φαρμακοποιός. Ωστόσο εκτός από την τηλεόραση, ασχολήθηκε εκτενέστερα με την τέχνη της υποκριτικής.


Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό σήριαλ του MEGA «Το ρετιρέ» του Γιάννη Δαλιαννίδη, όπου υποδυόταν το φαρμακοποιό, αδελφό της Αμαλίας και μνηστήρα της Κατερίνας.
Το ρετιρέ - η ζηλεια και το ξεκατινιασμα! https://youtu.be/Giurw3spOQc

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1928. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η κλίση του για την τέχνη τον έστρεψε σε μουσικές σπουδές στο Ωδείο Αθηνών για να τον κερδίσει τελικά η υποκριτική, σπουδάζοντας στη δραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου.
Έκανε το ντεμπούτο του στο θέατρο το 1957, με το θίασο της Άννας Λώρη-‘Αλκη Παπά στο θέατρο«Διονυσία» στην Καλλιθέα. Από τους ποιο σημαντικούς του ρόλους στο θέατρο ήταν αυτός στην ιστορική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο». Επιπλέον για αρκετά χρόνια υπήρξε μέλος του Θεάτρου Τέχνης «Καρόλου Κουν».
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΣ ΡΕΤΙΡΕ 1928- 24/10/2018
https://youtu.be/4YZ_aGp3N90


Εκτός από την τηλεόραση και το θέατρο είχε εργαστεί και ως εκφωνητής θεατρικών και λογοτεχνικών εκπομπών στο Ελληνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας.
Επιπλέον ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με τη σκηνοθεσία και τη λογοτεχνία και εξέδωσε και τέσσερις ποιητικές συλλογές.


ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΣ-Ο ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΣ ΤΡΩΕΙ ΚΕΡΑΤΟ https://youtu.be/-UWS5qchxzo




ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.