Tuesday, October 23, 2018

ΤΟ ΤΕΛΟΣ


Γράφει η Στέλλα Μελ. Προφυλλίδου

Οι γυναίκες κουβαλάμε μεγάλα αποθέματα υπομονής. Όταν αυτά τελειώσουν όμως, σκάμε, τα κάνουμε όλα Γης Μαδιάμ, και φεύγουμε χωρίς επιστροφή..

Δεν θέλουμε λούσα, και παλάτια όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Την προσοχή του άντρα μας θέλουμε, να νιώθουμε ότι έχουμε πρωταρχική θέση στη ζωή του, και όχι φυσικά την αποκλειστικότητα, όπως αυτοί νομίζουν!


Κουραζόμαστε να σας υπενθυμίζουμε κάθε τόσο ότι είστε απόντες, ότι ασχολείστε περισσότερο με τη δουλειά και τους φίλους σας, ότι ερχόμαστε σε δεύτερη μοίρα για εσάς. Κουραζόμαστε να ακούμε ηλιθιότητες τύπου: "είναι καλό να σου λείπω για να με πεθυμήσεις και να φοβάσαι ότι θα με χάσεις". Κουραζόμαστε όταν μας βάζετε για ατελείωτο καιρό στο περιθώριο.

Είμαστε σαν τα στολίδια, και πρέπει να μας φροντίζετε κάθε μέρα για να λάμπουμε, όχι να μας αφήνετε πεταμένα στο συρτάρι για να μαυρίζουμε.

Δώστε μας σημασία, όταν σας λέμε ότι μας λείπετε. Να χαίρεστε όσο σας το λέμε αυτό. Έτσι δείχνουμε ότι σας θέλουμε ακόμα, και ότι είστε ακόμα σημαντικοί για εμάς. Δεν σας γκρινιάζουμε. Σας λέμε μόνο ότι είστε απόντες, και ότι αυτό μας πονάει. Δώστε σημασία όταν σας λέμε ότι σας χρειαζόμαστε, και αλλάξτε το πριν είναι αργά.
Κάποτε θα σταματήσουμε να σας το λέμε. Τότε θα ξεκινήσει η σιωπή.. εκείνη να φοβάστε. Η σιωπή θα σας δείχνει το τέλος. Μετά τη σιωπή θα έρθει άλλη αγκαλιά, που θα μας δώσει σημασία, και θα μας κάνει να ξανανιώσουμε γυναίκες. Και θα πάμε σε εκείνη, και τότε θα φύγουμε για πάντα χωρίς γυρισμό.

Και εσείς θα μείνετε τότε πίσω και θα απορείτε γιατί το κάναμε αυτό, αφού τα είχαμε όλα στο σπίτι(!) αγνοώντας όπως πάντα, ότι δεν είχαμε το βασικότερο...ΕΣΑΣ. Και θα προσπαθείτε να μας επαναφέρετε..

Τότε όμως θα είναι αργά...

Η αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, κα Στέλλα Μελ. Προφυλλίδου γεννήθηκε και διαμένει στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Κατέχει τους τίτλους: Νοσηλευτική, Άδεια διδασκαλίας Γερμανικής γλώσσας, Τεχνολόγος Ηλιακών συστημάτων Ενέργειας, και Εκπαιδευτής Επαγγελμάτων Εστίασης. Είναι μητέρα τριών παιδιών, και Πρόεδρος μιας υπό σύσταση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.