Friday, October 26, 2018

Ολυμπιακός: Με επιθετική πολυφωνία επέστρεψε στην κανονικότητα


Με πέντε παίκτες να πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων ο Ολυμπιακός νίκησε 88-80 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ στην 4η αγωνιστική της Euroleague αφήνοντας πίσω του την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο
Επέστρεψε στην… κανονικότητα ο Ολυμπιακός, καθώς μετά το κακό παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με την Αρμάνι Μιλάνο, επικράτησε στο ΣΕΦ με 88-80 της Μακάμπι για την 4η “στροφή” της Ευρωλίγκας, φτάνοντας στο 3-1 στην διοργάνωση. Οι Ερυθρόλευκοι παρουσίασαν και πάλι προβλήματα στην άμυνά τους, είχαν ομως επιθετικές λύσεις και κατέκτησαν τη νίκη ψυχολογίας επί τους συγκροτήματος του Σπάχια. Το πρόβλημα της περιφερειακής άμυνας εμφανίστηκε και πάλι, ο ΛεΝτέι δεν μπόρεσε να βοηθήσει στα… ψηλά, μέχρι ο Σάσα Βεζένκοφ να περάσει στο παρκέ και ουσιαστικά να δέσει τη ρακέτα με τους υπόλοιπους παίκτες του Μπλατ.


Η Μακάμπι είχε μόνο τον Κέιν στην επίθεση, ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολυφωνία (5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) και έτσι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα πριν τα δύο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Παναθηναϊκό. Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ο Βασίλης Σπανούλης με 16 πόντους και 5 ασίστ, τον ακολούθησε ο Τουπάν με 15 πόντους και 4/5 τρίποντα, ενώ ο Γκος είχε 14, ο Πρίντεζης 13 και ο ΛεΝτέι 13.

Κακή αρχή για τους γηπεδούχους
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας στο παρκέ τους Γκος, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, όμως η Μακάμπι με τον Ομπράιαντ έδειξε γρήγορα τις προθέσεις της και προηγήθηκε με τρεις (2-5). Ο Παπανικολάου απάντησε από τα 6,75μ ενώ ο Γκος με ένα coast to coast δίποντο έκανε το 7-8. Οι φιλοξενούμενοι είδαν πως τα… φτερά της άμυνας του Ολυμπιακού ήταν ορθάνοιχτα, ο Κέιν έγραψε το 7-11 για να έρθει ο Σπανούλης στη συνέχεια με ντράιβ να κάνει το 9-11.

Το πρόβλημα για τους γηπεδούχους ήταν ότι η Μακάμπι είχε διαβάσει καλά τις επιλογές του στο “ζωγραφιστό”, παίκτης έβγαινε πάντα μπροστά στον Μιλουτίνοφ και η πρόσβαση προς το καλάθι ήταν δύσκολη. Το 11-13 του Πρίντεζη στο τρανζίσιον ήταν λόγος τάιμ άουτ για τον Σπάχια, με την Μακάμπι να επιστρέφει.. φουριόζα στο παρκέ και τον Κέιν με πέντε σερί πόντους να διαμορφώνει το 11-18. Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν το δεύτερό τους φάουλ με 2:33 για το δεκάλεπτο, νωρίτερα ο Γκος με έμμεσο τρίποντο μείωσε σε 14-18 και στην επόμενη φάση έκανε το 16-18. Η Μακάμπι πάντως είχε την πρωτοβουλία και έκλεισε την περίοδο στο 18-21.

Το έστρωσαν οι παγκίτες
Ο Γκος παρέμεινε επιθετικά ενεργός, η περιφερειακή άμυνα όμως του Ολυμπιακού παρέμενε απούσα και έτσι ένα ακόμα τρίποντο των φιλοξενούμενων ήταν ο λόγος του 18-24. Η είσοδος του Βεζένκοφ έδωσε φρεσκάδα στα… μετόπισθεν αλλά και 3 πόντους και ο Τίμα στην πορεία έδωσε με ένα τρίποντο προβάδισμα στους Πειραιώτες και νεύρα πολλά στον Σπάχια με το σκορ στο 26-24. Η ομάδα του Πειραιά μάλιστα πήγε το ματς στο 29-24, για αντιδράσει το συγκρότημα του Σπάχια και γρήγορα να πλησιάσει στον πόντο (29-28). Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Τουπάν, πραγματοποίησε το 32-29 και ο Σπανούλης με φοβερό τρίποντο το 35-32, κρατώντας στο ματς τους Ερυθρόλευκους.

Την σκυτάλη πήρε ο έτερος αρχηγός, Γιώργος Πρίντεζης, με έμμεσο τρίποντο (38-32), ο Kill Bill είχε 3/3 βολές και η διαφορά εκτοξεύχθηκε γρήγορα στο 41-32 με 2:36 για το ημίχρονο.
Και πάλι ο Σπάχια έριξε στο τραπέζι νέα πλάνα με την επισστροφή από τάιμ άουτ, η Μακάμπι πλησίασε με τον Ομπράιντ στο 41-37 για να ρίξει κάπως τους τόνους της ο Πρίντεζης με δίποντο για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το ματς στο 45-37.

Τον πολεμούσε μόνος του ο Κέιν
Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα, οι Ερυθρόλευκοι μέσω του αρχηγού τους έτρεξαν το δικό τους επιμέρους σκορ και άμεσα προηγήθηκαν με 15 πόντους αφού ο Σπανούλης, σταμάτησε και εκτέλεσε για το 54-39. Η Μακάμπι δεν άφησε το ματς, υπήρχε εξάλλου μπόλικος χρόνος, και με τον Κέιν πλησίασε στους 9 (54-45). Ο Τουπάν επιχείρησε το εύστοχο τρίποντο για το 57-45, η είσοδος του ΛεΝτέι δημιούργησε θέμα στην άμυνα της ομάδας αφού ο Μπλακ είχε ελεύθερο το πεδίο και το ματς έφτασε με κάρφωμα του πρώην ΝΒΑερ στο 59-52.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν κοντά στο παιχνίδι (61-55), ο ΛεΝτέι με δύο βολές διαμόρφωσε το 63-55 και το 65-55, με τον Σπανούλη να αναλαμβάνει ξανά και να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο για το 68-55. Το δίποντο του… καυτού Κέιν ήταν η αιτία για το 68-57, σκορ που ήταν και αυτό της αρχής της τελευταίας περιόδου.

Συγκεντρώθηκε και το τελείωσε
Ο φόργουορντ της Μακάμπι ήταν απίστευτος και έμοιαζε ότι όλος ο Ολυμπιακός έπαιζε με αυτόν αντίπαλο. Ο Κέιν ηταν ουσιαστικά όλη η ομάδα του λαού, με 22 πόντους είχε του την κρατούσε στο 70-60 με 8:14 για το τέλος της αναμέτρησης στο φαληρικό κλειστό. Για λίγο πάτησαν το γκάζι οι Ερυθρόλευκοι, ο Γκος ήταν πρωταγωνιστής σε αυτό το σημείο και το ματς στο ΣΕΦ πήγε στο 75-60. Δύσκολα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση παρά την προσπάθεια της Μακάμπι η οποία στο ανοιχτό γήπεδο έμοιαζε πάντως ασταμάτητη. Με 2 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση της βραδιάς, ροκάνισε εκ νέου την απόσταση στους 8 (79-71) για να την κόψει τον βήχα ο Τουπάν με νέο τρίποντο (82-71). Το ματς έμελλε να παραμείνει ντέρμπι όμως, αφού τα λάθη των γηπεδούχων και ο Ντιμπαρτολομέο δημιούργησαν άγχος στο ΣΕΦ και το 83-75.

Ο Πρίντεζης υπέπεσε σε δεύτερο συνεχόμενο σφάλμα, ο Σπανούλης έκανε φάουλ και ο Μπλακ από τις βολές μείωσε στους 6 (83-77) με 32 δεύτερα για το τέλος. Το σκεπτόμενο μπάσκετ του Ολυμπιακού έφερε ελεύθερο τρίποντο στον Τουπάν και κάπου εκεί η γιορτή μας τελείωσε με τους Πειραιώτες να επιστρέφουν στις νίκες μετά το άσχημο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο την προηγούμενη αγωνιστική.

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.