Tuesday, October 23, 2018

O TEΛΕΙΟΣ ΓΑΜΟΣ



Της Στέλλας Μελ. Προφυλλίδου

Παντρεύεται ποτέ η Λογική με το Συναίσθημα;
Όχι βέβαια..
Ποτέ.

Η Λογική πρώτα προσπαθεί να εντάξει το Συναίσθημα στην πραγματικότητα της, κάνοντας άπειρες σκέψεις, εξισώσεις και συλλογισμούς, και μετά ξεκινάει να το γνωρίσει,
ενώ το Συναίσθημα όντας πολύ ριψοκίνδυνο,..αφού σχεδόν πάντα την πατάει... ξεκινάει αντίστροφα. Πρώτα επιδιώκει να διεισδύσει στα άβατα της Λογικής, και μετά να την εντάξει στην καθημερινότητα του.

Ποιος δρα σωστά;
Και οι δύο, και κανείς τους.

Η μεν, αφήνει με την αναποφασιστικότητα της και περνάει πολύς χρόνος ανεκμετάλλευτος, και το δε, απογοητεύεται λόγω τρέλας και παρόρμησης πολύ γρήγορα, αφού κάνει πάντα το ίδιο λάθος.
Η λίγη λογική μπορεί να τα βρει κάποτε με το λίγο συναίσθημα.
Η απόλυτη λογική όμως, με το απόλυτο συναίσθημα.. ποτέ!

Το νερό δεν θα τα βρει ποτέ με την φωτιά.
Ούτε ο Ήλιος με την Σελήνη.
Η λογική δεν θα έχει ποτέ ευτυχισμένο μέλλον με το συναίσθημα.
Απλά μαθηματικά.....

Η αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, κα Στέλλα Μελ. Προφυλλίδου γεννήθηκε και διαμένει στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Κατέχει τους τίτλους: Νοσηλευτική, Άδεια διδασκαλίας Γερμανικής γλώσσας, Τεχνολόγος Ηλιακών συστημάτων Ενέργειας, και Εκπαιδευτής Επαγγελμάτων Εστίασης. Είναι μητέρα τριών παιδιών, και Πρόεδρος μιας υπό σύσταση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.