Saturday, March 23, 2019

Μήνυμα Μιχάλη Τζελέπη για την 25η Μαρτίου


Μήνυμα του Βουλευτή Σερρών Μιχάλη Τζελέπη, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
25η Μαρτίου 1821: Ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής, ημέρα δόξας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
         Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλώς η γενέθλια πράξη του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Αποτελεί ορόσημο των μακροχρόνιων αγώνων των προγόνων μας, οι οποίοι διεκδίκησαν  την ελευθερία τους, μόνοι  σ’ ένα εξαιρετικά δυσμενές και ασύμμετρο διεθνές πλαίσιο. Οι Έλληνες πάλεψαν με ομοψυχία και ενότητα για την ανεξαρτησία τους, την αυτονομία τους, την ισοπολιτεία.


Το σημερινό μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Στη σημερινή, δεινή, οικονομική συγκυρία με τις αναταραχές που σημειώνονται σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες οφείλουμε να εμπνευστούμε από τα ιδανικά και τις αξίες της Επανάστασης του ’21 και να πορευτούμε ενωμένοι, με αλληλεγγύη, ομοψυχία, αποφασιστικότητα, εθνική ενότητα για να θωρακίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και να προασπίσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα ενάντια στις προκλήσεις των γειτόνων.
Ας τους τιμήσουμε λοιπόν, ως λαός και ως Έθνος τους προγόνους μας, καθοδηγούμενοι από τις αρχές και τις αξίες που οι ίδιοι μας κληροδότησαν…

Χρόνια πολλά σ’ όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες!
Χρόνια πολλά στο Έθνος μας!

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.