Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
Σε ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο fb, ο σκηνοθέτης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Θεσσαλονίκη Μαζί" της Κατερίνας Νοτοπούλου, επισημαίνει, ανεβάζοντας μια δική του φωτογραφία της ανοιξιάτικης Ροτόντας, με την ανθισμένη ιπποκαστανιά, σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του ιστορικού κέντρου της πόλης, ότι δεν μπορούμε και δεν δικαιούμαστε αυτή την όμορφη, αυτή την ιστορική πόλη των αιώνων να την έχουμε παρατήσει στην τύχη της.
Και πραγματικά όλο το ιστορικό κέντρο, όπως λέει, από τη Ρωμαϊκή Αγορά μέχρι την Ροτόντα και από την Καμάρα μέχρι τα Ανάκτορα του Γαλερίου αυτά τα μέρη με την τόση ένδοξη ιστορία έχουν γκετοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ. Εγκληματικότητα, ναρκωτικά, συνεχής υποβάθμιση, σκοτάδι και βρωμιά, όλα παρατημένα στην τύχη τους.
'Oπως γράφει "δεν αξίζει αυτό στην πόλη και την ιστορία της. Κάθε της γωνιά πρέπει να λάμπει σαν πετράδι σε σπάνιο κόσμημα. Αυτή τη Θεσσαλονίκη την #Ανοιχτή_πόλη, την πόλη με τους ανοιχτούς δρόμους και τις πλατείες θέλουμε"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.