Wednesday, March 20, 2019

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Σχολιάζοντας τα πρόσφατα ατυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια στη  Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για να αποφύγουμε τα χειρότερα, προτείνω να υπάρξουν προσωρινά συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους της πόλης, να περιοριστεί η κυκλοφορία τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης.


Είναι σαφές πως όλοι θέλουμε και χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα μας –και κυρίως οι νεότεροι- ένα φτηνό, εύκολο και οικολογικό μέσο μετακίνησης. Η αποδοχή, όμως, αυτού του νέου μέσου από τη δημοτική αρχή χωρίς να έχει διαμορφωθεί ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία τους μαρτυρά απίστευτη ελαφρότητα και εξοργιστική αδιαφορία για την οδική ασφάλεια.
Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε, να κάνει ο καθένας ό, τι θέλει. Εκ των υστέρων ο δήμαρχος έρχεται να προτείνει τη μείωση της ταχύτητας των πατινιών, πλην όμως, είμαι βέβαιος πως απαιτείται μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων, συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας, ώστε να θωρακιστεί, στο μέτρο του δυνατού, η ασφάλεια του μέσου και των πολιτών. Στο βωμό της καινοτομίας δεν θα θυσιάσουμε τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών».    

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.