Friday, August 9, 2019

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΚΑΪ


Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου, στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» και τους δημοσιογράφους κ. Νίκο Υποφάντη και κ. Μαρία Βούσουλα, στον ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας: 

Για την κ. Θάνου: 
«Όταν δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ο νόμος που ψηφίστηκε για την καθιέρωση του ασυμβίβαστου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εκδώσω, όπως ορίζει ο νόμος,  διαπιστωτική πράξη, με την οποία κάποια πρόσωπα, μεταξύ αυτών η κυρία Θάνου, παύονται από τα καθήκοντά τους. Η κυρία Θάνου μπορεί να προσφύγει δικαστικά σε όποιο όργανο νομίζει. Δεν υπάρχει νομικός τρόπος να γυρίσει στη θέση της». 


Για τις ΚΥΑ σχετικά με το Ελληνικό:
«Οι αποφάσεις είναι έτοιμες, αλλά υπάρχει μια γραφειοκρατική διαδικασία για να εκδοθούν. Την προσεχή Δευτέρα έχει συγκληθεί να συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ). Θα έχει συνεχόμενες συνεδριάσεις έως ότου εγκριθούν οι τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ). Μετά θα συγκληθεί το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) για να οριστικοποιήσει και την αλλαγή της μίας ΚΥΑ που εκδόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.  Όπως είχα πει εξαρχής, εντός του Αυγούστου θα έχουν εκδοθεί και οι τρεις ΚΥΑ και θα ακολουθήσει μία τέταρτη για το καζίνο». 

Για τα υδατοδρόμια: 
«Κάναμε ήδη την πρώτη Διυπουργική Σύσκεψη για τα υδατοδρόμια. Ο αρμόδιος Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης έχει αναλάβει να καταθέσει τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου στη Διυπουργική που συστήσαμε μεταξύ των Υπουργών Ανάπτυξης, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο οι οποίες είναι απαραίτητες για να προχωρήσουν τα υδατοδρόμια. Στόχος μας είναι του χρόνου τέτοια εποχή να πετάμε με υδροπλάνα». 

Για το χρόνο κατάθεσης των τροπολογιών του Υπουργείου Εργασίας:
«Πρόθεση της Κυβέρνησης ήταν να τις καταθέσει αρκετά νωρίτερα αλλά υπήρξε καθυστέρηση σε υπηρεσία από την οποία περνά κάθε τροπολογία πριν φθάσει στη Βουλή. Παρά ταύτα, εάν η αντιπολίτευση αντί να αποχωρήσει, ζητούσε το λόγο, προφανώς το Προεδρείο θα έδειχνε ανοχή στο χρόνο και θα μπορούσαμε να συζητήσουμε επί της ουσίας.
Κι εγώ θα προτιμούσα να μην έρχονται τροπολογίες την τελευταία στιγμή, υπάρχουν, όμως, στιγμές που αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί. Αν κληθώ ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων να διαλέξω αν προτιμώ να τηρήσω το σωστό κοινοβουλευτικό ρυθμό ή να σπεύσω να διορθώσω μία ζημία που επηρεάζει επί τα χείρω τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, εγώ θα επιλέξω τις ζωές των χιλιάδων ανθρώπων».

Για το πλαφόν στις συντάξεις:
«Ήταν εξαιρετικά επείγον να ψηφιστεί αυτή η διάταξη γιατί, διαφορετικά, θα έπρεπε το Υπουργείο Εργασίας να εκδώσει εντός του Αυγούστου συντάξεις των 24.000 και 25.000 ευρώ κι αν δεν τις εξέδιδε θα μπορούσαν οι άνθρωποι αυτοί να προσφύγουν στα δικαστήρια και να διεκδικήσουν τεράστιες αποζημιώσεις. 
Άρα ένας λόγος που κατατέθηκαν οι τροπολογίες ήταν να προλάβουμε για να μην βρεθεί το κράτος μας σε αυτή την θέση αδυναμίας. 
Πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι πως στην Ελλάδα που ζούμε συντάξεις των 25.000 ευρώ το μήνα δεν μπορεί να δίνονται. Δεν μπορεί κάποιοι συνταξιούχοι να παίρνουν 400 και 450 ευρώ σύνταξη, που τους έκοψαν μάλιστα και το ΕΚΑΣ, κι άλλος να παίρνει 25.000  ευρώ όσα ένσημα και αν έχει».

Για την τροπολογία σχετικά με τις απολύσεις:
«Ο νόμος Αχτσιόγλου που υποτίθεται προστάτευε τον εργαζόμενο ήταν ο πιο αντεργατικός νόμος που έχει ψηφιστεί ποτέ στην Ελλάδα. Η κ. Αχτσιόγλου προχώρησε σε μία ρύθμιση που δεν υπάρχει σε καμία χώρα του πλανήτη: μια επιχείρηση για να απολύσει έναν εργαζόμενο θα πρέπει ταυτόχρονα και να επικαλεστεί βάσιμο λόγο και να δώσει αποζημίωση. 
Αυτή δεν ήταν καθόλου προς όφελος των ανέργων γιατί «κλειδώνοντας» την αγορά εργασίας, οι προσλήψεις καθίστανται εξαιρετικά δύσκολες. Αλλά και ο εργαζόμενος που απολύεται, όταν θα πάει να ζητήσει δουλειά σ’ ένα νέο εργοδότη, αυτός θα μπορεί να δει στο βιογραφικό του για ποιο λόγο απολύθηκε.
Όσον αφορά τους εργολάβους, με τη χθεσινή τροπολογία επιστρέφουμε στο καθεστώς που ίσχυε πάντα στην Ελλάδα: ο εργαζόμενος μπορεί να στραφεί δικαστικά κατά του εργοδότη εφ’ όσον του «έφαγε» τα λεφτά».

Για τους ισχυρισμούς των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι είχε ψηφίσει την πιο φιλεργατική νομοθεσία. Γιατί, όμως, τη θεσμοθέτησε λίγο πριν φύγει από την εξουσία; Γιατί ο κύριος Τσίπρας δεν είχε ψηφίσει από την αρχή της θητείας του αυτή την, κατ’ αυτούς, φιλεργατική νομοθεσία  για να δούμε και την επίπτωση της στην πραγματική ζωή τα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν άλλαξαν την εργατική νομοθεσία έστω τον Αύγουστο του 2018, όταν, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, έφυγαν οι θεσμοί;».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.