Monday, June 29, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «107 χρόνια ελευθερίας για την πόλη των Σερρών»


Δήλωση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, αναφορικά με την επέτειο της απελευθέρωσης των Σερρών. 
Σήμερα συμπληρώνονται 107 χρόνια από όταν η πόλη των Σερρών απελευθερώθηκε και εντάχθηκε επίσημα στην Ελλάδα. Σήμερα αξίζει να θυμόμαστε και να τιμούμε τους ήρωες και όσους αγωνίστηκαν και πέθαναν για αυτή την ελευθερία. Αξίζει όμως να αναλογιστούμε την ίδια στιγμή ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τα 107 χρόνια ελευθερίας είναι πολύ λίγα μπροστά στα 530 χρόνια σκλαβιάς και κατοχής. Στα 107 αυτά χρόνια ο σερραϊκός λαός πέρασε πολλές κακουχίες και βγήκε όρθιος. Μικρασιατική καταστροφή και  πρόσφυγες, Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και κατοχή, εμφύλιος και εθνικός διχασμός, μετανάστευση προς τη Γερμανία, χούντα, Μνημόνια. Σήμερα, ο Νομός Σερρών περνάει μια νέα πολυεπίπεδη κρίση, έχοντας χάσει πολύτιμες δυνάμεις λόγω της εσωτερικής και όχι μόνο μετανάστευσης, έχοντας μείνει για πολλά χρόνια στο περιθώριο, βιώνοντας έντονο ανταγωνισμό από τη Βουλγαρία και έχοντας πολλά πλεονεκτήματα που δεν έχουν αναδειχτεί επαρκώς. Παραμένει όμως μια περιοχή που χάρη στην οξυδέρκεια και τις ικανότητες των κατοίκων της μπορεί να ανακάμψει και να αποτελέσει υπόδειγμα δίκαιης ανάπτυξης, κοινωνικής και οικονομικής. 

Είναι χρέος όλων μας να θυμηθούμε τις αρετές των ηρώων των Σερρών που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, που αγωνίστηκαν για να μπορούμε εμείς να αποφασίζουμε για τη ζωή μας και να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Σε αυτό τον αγώνα που καλούμαστε σήμερα να δώσουμε δεν χωρούν νικητές και ηττημένοι, δεν χωρούν πρωταγωνιστές και κομπάρσοι. Μπορούμε και πρέπει όλοι μαζί να φέρουμε την αλλαγή που μας αξίζει, αφήνοντας στο περιθώριο όλους εκείνους  που μας έχουν αφήσει για δεκαετίες σε στάση αναμονής, παραπέμποντας διαρκώς τις ανάγκες μας στις καλένδες του μέλλοντος. Μετά από 107 χρόνια ελευθερίας ήρθε η στιγμή να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τα επόμενα πολλά χρόνια της συλλογικής μας ευημερίας.   

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.