Friday, June 19, 2020

Ελλάν Πασσέ: Στο δρόμο οικογένειες Ρομά στο Δήμο Φυλής χωρίς μέριμνα για μετεγκατάσταση

Την βαθύτατη θλίψη και την έντονη απογοήτευσή της για τη σημερινή εκδίωξη - διοικητική αποβολή από τον τόπο κατοικίας τους, με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, δεκαπέντε και πλέον Ρομά στο Δήμο Φυλής εκφράζει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ. Τονίζει επίσης ότι δεν έχει προηγουμένως υπάρξει αντίστοιχη μέριμνα για την μετεγκατάσταση των εκδιωχθέντων, που ουσιαστικά βρέθηκαν στο δρόμο. 

Σε σημερινό υπόμνημά της προς το Δήμαρχο Φυλής, κ. Παπού, καθώς και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Γραφείο Πρωθυπουργού, την Βουλή των Ελλήνων, τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εργασίας, τη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας, το Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, την Κ.Ε.Δ.Ε., την Περιφέρεια Αττικής, το Συνήγορο του Πολίτη, την Ε.Ε.Δ.Α. και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, μεταξύ άλλων καταγγέλλεται ότι η διοικητική αποβολή συμβάλλει στην επιπλέον φτωχοποίηση των συγκεκριμένων ανθρώπων, που βρίσκονται ήδη σε κατάσταση απελπιστική.  Η σωματική και ψυχική τους υγεία να υπόκειται σε επιπλέον κίνδυνο εξαιτίας και της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο ζει πολυμελής οικογένεια με πολλά ανήλικα παιδάκια Ρομά. Οι άνθρωποι αυτοί στερούνται κάθε οικονομικής ή οποιασδήποτε άλλης δυνατότητας να βρουν σπίτι ή διαμέρισμα και να μετεγκατασταθούν. Επιπλέον τα παιδιά κινδυνεύουν σοβαρά να χάσουν, εξαιτίας της κατάστασης αυτής, ολόκληρο το σχολικό τους έτος.

Η έκκληση της Ελλαν Πασσέ ώστε να χορηγηθεί μία μικρή προθεσμία προκειμένου να βρεθεί λύση για την μετεγκατάσταση των συμπολιτών μας,  δεν απέδωσε γιατί δεν δόθηκε έστω και η παραμικρή χρονική παράταση στην οικογένεια που από απόψε είναι άστεγη.
Η «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ»  καλεί εκ νέου το Δήμο Φυλής καθώς και όλους τους αρμόδιους φορείς να εφαρμόσουν το Σύνταγμα, την ελληνική νομοθεσία και τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα η μετεγκατάσταση των Ελλήνων Τσιγγάνων,  που μετά από πάρα πολλά χρόνια και παρά την ύπαρξη και διασπάθιση αντίστοιχων σχετικών πόρων, είναι ένα θέμα που συνεχίζει να ταλανίζει την ελληνική Ρομά κοινότητα.  

Πανεπιστημίου 56, Αθήνα
Κτήριο ΕΡΜΗΣ,  1ος όροφος
Τηλέφωνο: 2168092641

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.