Tuesday, June 16, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Διακοπές στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα προκαλεί η επιτελική ασυνεννοησία της κυβέρνησης»



Δήλωση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη , αναφορικά με την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε τουρίστες από τη Σερβία και τον εγκλωβισμό τους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα. 
Σε μια όπως όλα δείχνουν χαμένη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, η κυβέρνηση καταφέρνει να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα ούτως ή άλλως προκάλεσε η πανδημία. Το κυβερνητικό επιτελείο του επιτελικού κράτους, δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε για τα στοιχειώδη.
Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη της τουριστικής περιόδου, το Υπουργείο Εξωτερικών «ανοίγει» τα σύνορα για τους τουρίστες από τη Σερβία και τα Βαλκάνια, τα σύνορα όμως μένουν κλειστά λόγω απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών που επιτρέπει την είσοδο μόνο σε πολίτες της συνθήκης του Σέγκεν. Το αποτέλεσμα εκατοντάδες Σέρβοι τουρίστες, οικογένειες με μικρά παιδιά, που έχουν κλείσει τις διακοπές τους κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα. Στη Σερβία, μια χώρα από όπου προσέρχονται στην Ελλάδα χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, η δυσφήμιση της χώρας μας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για όσους προγραμμάτιζαν να κάνουν εδώ τις διακοπές τους. Η απαγόρευση μάλιστα εισόδου στη χώρα για πολίτες εκτός της συνθήκης Σέγκεν έγινε με ΚΥΑ, μια μόλις ημέρα πριν το επίσημο άνοιγμα των συνόρων. Μεγάλα τουριστικά γραφεία της Σερβίας ακυρώνουν τις κρατήσεις σε ελληνικά ξενοδοχεία και στρέφονται στην Αδριατική και τη Μαύρη Θάλασσα. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει πραγματική υπόσταση στο μήνυμα της καμπάνιας των 32 εκατ € για τον τουρισμό «this year enjoy your Greek Summer, wherever you are» ακόμα και στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα χωρίς να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα. 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.