Tuesday, April 23, 2013

Υπόθεση Κικίλια: Δήμοι, «ρουσφέτια» 2,2 δισ & ανασχηματισμός


Τα χρήματα είναι πολλά. Ανέρχονται στα 2,2 δις ευρώ. Τόσα προβλέπει το ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας. Πολλοί, εκατομμύρια, είναι και οι άνεργοι.  Μεγάλη πελατεία και πεδίον δόξης λαμπρό για τη  λογική που λέει να δώσουμε δουλειά σε ανέργους αλλά με προτεραιότητα τα δικά μας παιδιά.  Ποιος έχει τη λογική αυτή; Σύμφωνα με τις αντιμαχόμενες πλευρές, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Κικίλια, της οποίας το παρασκήνιο δεν λέει να σοβήσει.

Στην κυβερνητική πλευρά δεν ήταν καθόλου ενθουσιασμένοι με την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων στον τομέα της ανεργίας. Το μαρτυρά η κατάθεση στις 21 Ιανουαρίου, επερώτησης στη Βουλή από τον Γ. Μιχέλακη και οι επισημάνσεις της. Δεν ήταν επίσης καθόλου ενθουσιασμένοι από τα προγράμματα για την καταπολέμησης της ανεργίας που προέβλεπαν την πρόσληψη πενταμηνιτών στους δήμους.  «Αυτός θα παίξει με τους δημάρχους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ» είναι η εκτίμηση που αποδίδεται στους βουλευτές της ΝΔ, Σταικούρα και Μαυραγάνη σε σύσκεψη στελεχών της ΝΔ στη Συγγρού. Το ίδιο, καταγράφεται ότι πίστευε και ο κ. Βρούτσης. Αδικαιολόγητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Καλλιθέας Κ. Ασκούνη  αλλά και τον επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ και δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλη. Και οι δύο με παρέμβαση τους στην aftodioikisi.gr  στην ουσία «αδειάζουν» τον υπουργό Εργασίας, τονίζοντας ότι όλες οι προσλήψεις στους δήμους γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

Τι μένει; Η περιβόητη «προσωπική χημεία». Δηλαδή για όσους ξέρουν την πολιτική το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη διαχείριση των 2,2 δις. Ο κ. Βρούτσης, υπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, ή ο τοποθετηθείς το 2009 και λοξοκοιτών προς ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ δοικητής του ΟΑΕΔ;  Τα όσα αναγράφονται για επιδείνωση αυτής της «προσωπικής χημείας» από την άρνηση του κ. Κικίλια να συναινέσει, όπως ήθελε ο κ. Βρούτσης στον διορισμό δύο στελεχών της ΔΑΚΕ, στη θέση των διοικητών του ΟΑΕΔ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, δεν έχουν την σημασία της διαχείρισης 2,2 δις.

Η απαίτηση του κ. Βρούτση, που λέγεται πώς είχε την εντολή Σαμαρά, για την παραίτηση Κικίλια και η προς το παρόν αναδίπλωση μετά την σφοδρή αντίδραση των Βενιζέλου-Κουβέλη, δεν είναι τίποτε άλλο από τις πρώτες ενδοκυβερνητικές αψιμαχίες ενόψει του ανασχηματισμού. Το μήνυμα είναι σαφές. Το ποιος μπαίνει και το ποιος βγαίνει από την κυβέρνηση δεν είναι υπόθεση, μόνο, του κ. Σαμαρά.

Με αυτά και με αυτά η ανεργία έφτασε το 27,2%. Και εκεί βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα.
aftodioikisi.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.