Thursday, April 25, 2013

Ξεπέρασαν τα έξι εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ισπανία



Μαδρίτη
Καλπάζει η ανεργία (και) στην Ισπανία της κρίσης, με τον αριθμό των ανέργων να ξεπερνά για πρώτη φορά τον αριθμό των έξι εκατομμυρίων το πρώτο τρίμηνο. Το ποσοστό των ανέργων έφτασε το 27,16% και ο αριθμός των απασχολούμενων υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο του σε μία δεκαετία.
Από το ξεκίνημα της ισπανικής κρίσης, στην αγορά εργασίας της χώρας έχουν διαγραφεί τέσσερα εκατομμύρια θέσεις εργασίας
Από το ξεκίνημα της ισπανικής κρίσης, στην αγορά εργασίας της χώρας έχουν διαγραφεί τέσσερα εκατομμύρια θέσεις εργασίας   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Σύμφωνα με τα ισπανικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε στους 6.202.700. Η αύξηση στο τρίμηνο φτάνει τους 237.400 νέους ανέργους, ή σε ποσοστό το 1,14%.

Αντιθέτως, ο αριθμός των απασχολούμενων υποχώρησε στο ναδίρ δεκαετίας, πέφτοντας στα 16,6 εκατομμύρια.

Από το ξεκίνημα της κρίσης, η ισπανική αγορά εργασίας διέγραψε περίπου τέσσερα εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης -το πλήγμα ήταν βαρύτερο με το σκάσιμο της αγοράς ακινήτων, η οποία γονάτισε τον κατασκευαστικό τομέα.

Οι άμεσες προοπτικές δεν είναι ιδιαίτερα θετικές, με τη Μαδρίτη να περιμένει φέτος την ύφεση να συνεχίζεται και να κυμαίνεται στο 1,5% -η ήπια ανάκαμψη αναμένεται από το 2014. Η ισπανική κυβέρνηση αναμένεται την Παρασκευή να ανακοινώσει μέτρα για την οικονομία, έχοντας δεσμευτεί πως δεν θα περιλαμβάνουν επιπλέον μέτρα λιτότητας.
Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.