Monday, April 29, 2013

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού


Η 10η Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO έγινε στην Πιονγκ-Γιάγκ, πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας την 28η Σεπτεμβρίου 1992. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επιστημονικό συμπόσιο με θέμα “Ανατολή – Δύση, διάλογος μέσα απο το χορό” και ένα σεμινάριο για το κορεατικο σύστημα σημειογραφίας του χορού.
images (3)
Απο την Ελλάδα ήταν προσκεκλημένος ομιλητής ο καθηγητής Αλκης Ράφτης. Ανάμεσα στα θέματα που αποφασίστηκαν ειναι να οριστεί επίσημα η 29η Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα για το Χορό. Η ημέρα αυτή καθιερώνεται μόνιμα σαν ορόσημο για την ευρύτερη προβολή του χορού προς όλες τις κατευθύνσεις, ιδιαίτερα προς τους επίσημους φορείς και το ευρύ κοινό.

Τα ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα δημοτικού και έντεχνου χορού, οι σχολές χορού κάθε κατεύθυνσης, οι χορευτες, χορογράφοι, δάσκαλοι χορού, και κάθε άτομο ή φορέας που σχετίζεται με το χορό, έχουν κληθεί να ετοιμάσουν μια δική τους εκδήλωση για την ημέρα αυτή, ο καθένας στον χώρο του.

Το συντονισμό των εκδηλώσεων ανέλαβε το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαικής Τέχνης (Δ.Ο.Λ.Τ.) και το Θέατρο “Δόρα Στράτου“.

Η Ελλάδα έχει 2.500 χορευτικά συγκροτήματα δημοτικού χορού, 400 σχολές έντεχνου χορού και 50 σχολές χορών σαλονιού.

ΑΜΠΕ, ypervasinews.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.