Tuesday, April 30, 2013

Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ κυριάρχησαν στη συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου



τρικομματικής κυβέρνησης και της χώρας, αλλά κυρίως τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στη συνάντηση που είχαν στη Βουλή, και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο Πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος με τον προκάτοχό του και πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Στη συνέχεια, συζήτησαν για το έλλειμμα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προέρχεται κυρίως από το δανεισμό της περιόδου 2003 – 2011, που άγγιξε τα 116,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, λόγω της μείωσης του ποσοστού, αφήνουν ουσιαστικά το κόμμα χωρίς καθόλου επιχορήγηση, αφού ό,τι ποσό λάβει, είναι ήδη, εκχωρημένο στις τράπεζες. Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να έχει δρομολογήσει μια σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα ή πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος που είχαν αναμιχθεί στην οικονομική διαχείριση πριν παρουσιαστεί στα αρμόδια κομματικά όργανα η έκθεση που συνέταξαν για τα οικονομικά του κόμματος έξι μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα παραστατικά, αποδείξεις ή οποιοδήποτε επιπλέον στοιχείο.

Το έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα και στη μισθοδοσία των εργαζομένων στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο το κόμμα δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει άμεσα. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, συζήτησαν και για τις εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για την οποία το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι έγινε αφορμή για μια πολιτική σκευωρία που εξύφανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία, όμως, τελικά κατέρρευσε.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες σε πρόσωπα που συμμετείχαν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την τριετία 2009 – 2012.
axortagos.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.