Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

"Η Μέρκελ οδηγεί την ΕΕ σε ανορεξία"


Σφοδρή επίθεση στην Ευρώπη της λιτότητας, και δη στην «Καγκελάριο της λιτότητας», εξαπέλυσε το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, καταγγέλλοντας «την εγωιστική αδιαλλαξία της Καγκελαρίου Μέρκελ - που δεν σκέπτεται τίποτε άλλο παρά τις αποταμιεύσεις των καταθετών πέραν του Ρήνου, το εμπορικό ισοζύγιο που καταγράφει το Βερολίνο και το εκλογικό της μέλλον».
Η Μέρκελ είναι «Καγκελάριος της λιτότητας» λένε οι Σοσιαλιστές
 Η Μέρκελ και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, καταγγέλλει το κόμμα, κατάφεραν να μετατρέψουν μια μικρή κρίση που ξεκίνησε στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια σε μια τεράστια ευρωπαϊκή καταστροφή.
Στο ψήφισμα που κατατέθηκε χθες στην επιτροπή που προετοιμάζει το συνέδριο των Σοσιαλιστών για την Ευρώπη στις 16 Ιουνίου, η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος της Γαλλίας καλεί σύμφωνα με τη «Monde» την ευρωπαϊκή Αριστερά να «αγανακτήσει» με αυτές «τις συνταγές που οδηγούν στα χειρότερα - το ελεύθερο εμπόριο ως μοναδικό ορίζοντα των εξωτερικών σχέσεων, τη λιτότητα ως κριτήριο στο εσωτερικό των συνόρων μας». Την ώρα που ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάνει λόγο για «φιλικές εντάσεις» με το Βερολίνο, το κόμμα του φθάνει σε σημείο να αξιώνει μια «δημοκρατική σύγκρουση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.