Tuesday, April 30, 2013

Ετοιμαστείτε για τα ταξίδια σας στο διάστημα!


Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, το πρώτο σκάφος του είδους που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα, ολοκλήρωσε την παρθενική πυραυλοκίνητη πτήση του τη Δευτέρα. Όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, πιθανώς να κάνει το πρώτο ολοκληρωμένο ταξίδι του στο διάστημα, στο τέλος του το επόμενου έτους.

i-proti-diastimiki-kroyaziera

Κατά τη διάρκεια της 10λεπτης πτήσης το διαστημόπλοιο έσπασε το φράγμα του ήχου, φτάνοντας σε ταχύτητα τα 1.2 Mach. «Η πρώτη πτήση του διαστημοπλοίου Enterprise Virgin ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η πιο σημαντική δοκιμασία μέχρι σήμερα», δήλωσε ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της Virgin Galactic.
«Η σημερινή υπερηχητική επιτυχία ανοίγει το δρόμο για την ταχεία επέκταση του πτητικού φακέλου του διαστημοπλοίου, με πολύ ρεαλιστικό τον στόχο της πλήρους διαστημικής πτήσης, από το τέλος του έτους» συμπλήρωσε ο άνθρωπος που έχει οραματιστεί τα τουριστικά διαστημικά ταξίδια .
Το διαστημικό σκάφος έχει σχεδιαστεί για υπο-τροχιακή διαστημική πτήση με πλήρωμα δύο χειριστών και έξι επιβαινόντων, οι οποίοι θα βιώσουν μηδενική βαρύτητα και θα είναι σε θέση να δουν τη Γη, από την αποκαλούμενη απόλυτη «μαυρίλα» του διαστήματος.
Η εταιρεία έχει δεχθεί περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις, από περίπου 580- δυνητικά- τουρίστες του διαστήματος, ένα ποσοστό που είναι περίπου κατά 10% μεγαλύτερο από τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πάει ποτέ στο διάστημα. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Virgin Galactic έχει επενδύσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα μέχρι στιγμής.
axortagos.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.