Tuesday, April 30, 2013

Θ. Λεονταρίδης: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΡΥΜΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Τοποθέτηση του βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη στην Βουλή για κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στις παραποτάμιες και παραλίμνιες περιοχές του Ν. Σερρών.


Την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Περιφέρεια ζήτησε ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης από τον Υπουργό κ. Τσαυτάρη για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης κατάστασης στον ποταμό Στρυμόνα με την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, σε συζήτηση στη Βουλή για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Αυτό έγινε μετά από αναφορά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, ότι στη Νέα Προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 για να αντιμετωπίσουμε τις επερχόμενες κλιματικές αλλαγές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα ενταχθούν αντιπλημμυρικά έργα, όπως είναι του ποταμού Στρυμόνα. Ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης ανέφερε στον κ. Υπουργό την επικίνδυνη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι παραλίμνιες περιοχές της λίμνης Κερκίνης και οι παραστρυμόνιες περιοχές αυτή την περίοδο, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης του νερού (λόγω των έντονων βροχοπτώσεων), χωρίς να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με κάποια έργα που θα έπρεπε να είχαν γίνει οι μελέτες και να είχαν κατασκευαστεί σε προγενέστερη περίοδο «Το κράτος και η Αυτοδιοίκηση δυστυχώς είναι παρατηρητές και δεν μπορούν τώρα άμεσα να αντιμετωπίσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Έτσι τίθεται άμεσα σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών αλλά και οι παραγωγές των αγροτών που μένουν σ’ αυτές τις περιοχές», είπε ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.
Πρέπει συνολικά να δούμε το πρόβλημα της λίμνης Κερκίνης και του ποταμού Στρυμόνα και όχι αποσπασματικά, όταν ανακύπτει κάποια στιγμή του έτους, να γίνουν όλες οι μελέτες που απαιτούνται ώστε να ενταχθούν σε κοινοτικά προγράμματα αντιπλημμυρικής προστασίας και να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Λεονταρίδης Θεόφιλος 
Βουλευτής Ν. Σερρών Ν.Δ.



Τη

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.