Friday, March 9, 2018

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στα Λουτρά Σιδηροκάστρου!


Εργαστήρι Λαογραφικών Μελετών και Παραδοσιακών χορών «ο Πύρρος»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε το Εργαστήρι Λαογραφικών Μελετών και Παραδοσιακών χορών "ο ΠΥΡΡΟΣ", το οποίο έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο «Πηγή» στα Λουτρά Σιδηροκάστρου το τριήμερο 2-3-4 Μαρτίου 2018.

Όλοι εμείς του Δ.Σ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς:



• Τους συνέδρους συνολικά αλλά και έναν-έναν ξεχωριστά, διότι μας εμπιστεύθηκαν, αψηφώντας την μακρινή απόσταση-διαφορετική για τον καθένα-ταξίδεψαν και συμμετείχαν τελικά με ενδιαφέρον και προσήλωση τόσο στα μαθήματα του σεμιναρίου όσο και στο γλέντι του Σαββάτου συγχορεύοντας όλοι μαζί στο μεγάλο κύκλο του χορού!

• Τους εισηγητές, που με ιδιαίτερο σεβασμό στην παράδοση, παρουσίασαν τους χορούς και τα τραγούδια της περιοχής τους.

• Τον κ. Γκίκα Δήμο που μας ταξίδεψε νοητά στα χωριά της Δράμας μέσα από τους χορούς, τα τραγούδια, τα ήθη και τα έθιμα.

• Τον κ. Γκορόγια Γιάννη, που κι αυτός με τη σειρά του μας ταξίδεψε στη Θράκη, παρουσιάζοντας τους χορούς τα τραγούδια του Έβρου.

• Τον κ. Διαμαντή Περικλή που συνέχισε το ταξίδι μας στην Καπαδοκία, με χορούς και τραγούδια της Καισάρειας και του Ικονίου.

• Την κ. Yvonne Hunt, που μας παρουσίασε τους ντόπιους χορούς με ζουρνάδες και νταούλια, από το Φλάμπουρο Σερρών.

• Την κ. Χαλίλη Σύρμω, για την παρουσίαση και ανάδειξη της μοναδικά όμορφης γυναικείας ενδυμασίας των Γραμμουστιάνων Βλάχων.

• Τέλος τον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου μας κ. Αθανάσιο Κασελούρη για την χορευτική περιήγηση που μας έκανε διδάσκοντας τους χορούς και τα βλαχόφωνα τραγούδια των Γραμμουστιάνων, όσο και τους ντόπιους χορούς με ζουρνάδες και νταούλια της Ηράκλειας Σερρών.

Επίσης, επιτυχία σημείωσε το γλέντι του Σαββάτου 3 Μαρτίου, στο οποίο οι παραδοσιακές μελωδίες των εξαίρετων οργανοπαιχτών και τραγουδοποιών: Παναγιώτης Ελληνίδης, Σάκης Χατζηανδρέας, Νίκος Παπαδημητρίου, Αργύρης Κόκορης, Τάσος Φουρλάκης, Νίκος Σίσκος, Γιώργος Ταντσίνης, Ανέστης Μητρούσης, Βασίλης Παπουτσής.

Επίσης η ζυγιά με ζουρνάδες Αριστείδης Δράμαλης, Καρακώστας Χρήστος, Γκόρας Βαγγέλης και Γιάννης Δράμαλης, μάγεψαν πραγματικά στην κυριολεξία με τις μελωδίες τους το κοινό.

Βεβαίως και οι έμπειροι και καταξιωμένοι χοροδιδάσκάλοι-εισηγητές, μπροστάρηδες στο μεγάλο κύκλο του χορού, εξέπληξαν με τον εντυπωσιακό χορό τους παρευρισκόμενους.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά, τους πολιτιστικούς συλλόγους καθώς επίσης και τους χορευτές τους-μέλη που συμμετείχαν και έδωσαν μια διαφορετική διάσταση στο προαναφερόμενο γλέντι.
Να είστε όλοι καλά να ανταμώσουμε ξανά του χρόνου στο 3ο Σεμινάριο.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ









No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.