Tuesday, March 27, 2018

«Η Κτηνοτροφία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» τονίζει ο Μ. Τζελέπης με Ερώτησή του στην Βουλή


Ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 4699/23-3-2018 Ερώτησή του προς τους Υπουργούς: Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ιωάννη Δραγασάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση» υποστηρίζοντας ότι η «κτηνοτροφία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ειδικότερα, στην αρχή της Ερώτησής του, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο Βουλευτής: «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η ελληνική κτηνοτροφία λόγω της συνεχιζόμενης μεγάλης μείωσης της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, των χαμηλών τιμών του κρέατος και της μάστιγας των ελληνοποιήσεων. Για αυτό είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων όλης της χώρας που βρίσκονται σε απόγνωση και διαμαρτύρονται έντονα για την αδυναμία της Κυβέρνησης να κινητοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να βάλει τέλος στην ασυδοσία των κερδοσκόπων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κτηνοτρόφων, η συνεχιζόμενη πρακτική εισαγωγής γάλακτος, που βαφτίζεται ελληνικό, θέτει σε μεγάλο κίνδυνο το καθεστώς κατοχύρωσης της φέτας ως ΠΟΠ και αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κτηνοτροφίας μας. Η προστασία της φέτας από την νοθεία και την κερδοσκοπία, η ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, η σωστή και εύρυθμη λειτουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, αποτελούν αιτήματα των κτηνοτρόφων και των κτηνοτροφικών οργανώσεων όλης της χώρας, αιτήματα για τα οποία η κυβέρνηση δεν δείχνει να ενδιαφέρεται».
Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς να τον ενημερώσουν για τα μέτρα, τα οποία προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση για να σταματήσει η μεγάλη μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσουν εάν σκοπεύει η Κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για την πάταξη των ελληνοποιήσεων και της νοθείας στην αγορά. Επίσης, ο κ. Τζελέπης ζητάει να μάθει εάν έχει ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να μπει τέλος στην κερδοσκοπία εις βάρος των κτηνοτρόφων που πωλούν φθηνά αλλά και των καταναλωτών που αγοράζουν ακριβά. Τέλος, ο Βουλευτής αιτείται να πληροφορηθεί εάν θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης που θα μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στην αποστολή της.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.