Sunday, October 14, 2018

Απλήρωτα δάνεια, χρέη που χτύπησαν κόκκινο, εισπρακτικές που τρομοκρατούν!

Κι όμως, έχουμε και δικαιώματα..

Της Στυλιανής Μελ. Προφυλλίδου


Νομίζω όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις, αφού σχεδόν όλοι την έχουμε πατήσει και κάπου χρωστάμε. Και εγώ συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς, και μάλιστα σε αυτούς που την πάτησαν πολύ άσχημα, αφού έχασα πριν 6 χρόνια το σπίτι μου στο Αμβούργο λόγω χρεών!


Πιστεύετε ότι το έχασα επειδή όντως χρωστούσα;
Όχι… το έχασα επειδή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ τι δικαιώματα είχα, και επειδή νόμιζα πως οι τράπεζες είναι θεοί! Αφού το έχασα λοιπόν, έβαλα τον κώλο μου κάτω και ψάχτηκα, ερεύνησα, μελέτησα και πληροφορήθηκα από το Διαδίκτυο για ότι με ενδιέφερε. Είχα την τύχη να γνωρίσω και σωστούς ανθρώπους νομικούς, που με βοήθησαν αφιλοκερδώς μάλιστα, λέγοντάς μου κάποια από τα μυστικά τους.
Οι τράπεζες λοιπόν αγαπητοί φίλοι ΔΕΝ είναι θεοί. Με τα δικά μας λεφτά έγιναν αυτό που είναι σήμερα, και με την δική μας ανοχή και άγνοια μας εξουσιάζουν και μας εξευτελίζουν! Και επειδή διαβάζω πως όλο και περισσότεροι συμπατριώτες φεύγουν Γερμανία και αλλού, για να πληρώσουν τα χρέη που άφησαν στην Ελλάδα, σκέφτηκα να σας πω κάποια πράγματα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα και να θέλετε να τα δοκιμάσετε.
Αν όχι όλοι, σίγουρα σχεδόν όλοι πήραμε πριν 10 και 20 χρόνια κάποιο δάνειο, ή κάποια κάρτα, τα οποία μας τα πρόσφεραν απλόχερα τότε οι τραπεζούλες. Τότε είχαμε καλά εισοδήματα και μπορούσαμε με δικές μας δυνάμεις να τα ξεχρεώνουμε. Μετά μας έπιασε η φτιαχτή οικονομική κρίση, χάσαμε την θέση μας, δεν μπορούσαμε άλλο να πληρώνουμε την δόση μας, η τράπεζες μας πίεζαν, οι εισπρακτικές μας τρομοκρατούσαν, και ενώ είχαμε ξεπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, οι τράπεζες μας κάτεσχαν το ακίνητο και το χάναμε! Και μάλιστα όχι μόνο το χάναμε , αλλά και τα χρέη μας παρέμειναν! Το αποτέλεσμα ποιο ήταν;; Ή θα αυτοκτονούσαμε, ή θα φεύγαμε μετανάστες!
Δικηγόροι, δικαστές, τραπεζικοί και όλο το κακό συναπάντημα είχαν οργανώσει πολύ καλά κάποιες κλίκες τους και ρουφούσαν το αίμα και το βιος του κοσμάκη. Και ακόμα το κάνουν. Το κάνουν όμως μόνο σε εκείνους που δεν γνωρίζουν πώς να τους αντιμετωπίσουν. Ο κοσμάκης στην Ελλάδα έχει αρχίσει και ενημερώνεται και αντιστέκεται. Τον εχθρό τον πολεμάς πάντα με τα ίδια του τα όπλα! Με νόμους και με το χρήμα ορμάνε εκείνοι, με νόμους και με χρήμα απαντούμε και εμείς.
Ναι, όσο και να μην το πιστεύετε, υπάρχουν και Νόμοι που προστατεύουν τον δανειολήπτη, και όχι την τράπεζα. Βέβαια κάποιοι δικαστές είναι ακόμα απάνθρωποι, αφού είναι φιλοτραπεζικοί, και βγάζουν αποφάσεις υπέρ τους, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί πλέον που δικάζουν με γνώμονα την Θεμελιώδη Αρχή του Συντάγματος, την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια!

Το κλειδί για να ξεκινήσετε και να ξαναβρείτε την χαμένη σας αξιοπρέπεια και το δίκιο σας λέγεται ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ. Όλα ανεξαιρέτως τα συμβόλαια που έγιναν μέχρι και πριν 5 χρόνια, είτε από δάνειο, είτε από κάρτα, είτε από αυτοκίνητο, είχαν παράνομους όρους μέσα, όπως υπολογισμός επιτοκίου με βάση 360 ημερών, ανατοκισμός εισφοράς του Ν128/75, έξοδα φακέλου, αλλά και άλλους πολλούς. Και ξέρω ότι είναι παράνομοι αυτοί οι όροι, επειδή υπήρξε Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που τους έβγαλε παράνομους. Δεν το είδα στον ύπνο μου!
Με αυτούς τους καταχρηστικούς όρους λοιπόν, που ήταν γραμμένοι στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων, οι τραπεζούλες καταλήστευαν τους ανίδεους δανειολήπτες, αφού τους χρέωναν με πολλά περισσότερα από το πραγματικό χρέος! Αυτές τις καταχρήσεις τις βρίσκουν μόνο ειδικοί Τεχνικοί Πραγματογνώμονες. Δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε φτηνή δουλειά. Κοστίζει τουλάχιστον 500€ ο κάθε έλεγχος, αλλά τα λαυράκια που βγάζουν κάθε φορά, αξίζουν τον κόπο! Οι παραπάνω χρεώσεις που έβαζαν οι τράπεζες ήταν από 5 έως και 50 χιλιάδες ευρώ!
Αφού ο δανειολήπτης διαπιστώσει πως εξαπατήθηκε από την τράπεζα, έχει κάθε δικαίωμα να αντιστρέψει τους ρόλους, και να πουλήσει εκείνος μούρη! Τότε μπορεί όχι μόνο να απαιτήσει από την τράπεζα να αφαιρέσει το παράνομο ποσό από το χρέος του, αλλά να της πατήσει και μία Αγωγή ζητώντας Αποζημίωση για Ηθική Βλάβη, και να ζητήσει και κούρεμα μάλιστα!
Η διαδικασία αυτή λέγεται Αρνητική Αναγνωριστική Αγωγή, και μπορείτε είτε να πάτε εσείς κατευθείαν σε ιδιώτη Πραγματογνώμονα να σας την κάνει, είτε να ζητήσετε να γίνει σε Ειρηνοδικείο με αίτησή σας. Εκεί όμως δεν γνωρίζω ακριβώς τι διαδικασία ακολουθείται. Καλύτερα να ρωτήσετε κάποιον δικηγόρο.
Ακόμα και καταγγελία δανείου να σας έχει έρθει, ή και εξώδικο, ή ακόμα και Διαταγή Πληρωμής, ο έλεγχος των συμβολαίων είναι απαραίτητος, αφού Διαταγή Πληρωμής που έχει βγει πάνω σε καταχρηστικό συμβόλαιο, ακυρώνεται από τους Δικαστές!


Κάτι που σας συμβουλεύω να αποφύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι, είναι ο περιβόητος νόμος Κατσέλη! Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται τι εννοώ. Ο Κατσέλη δημιουργήθηκε με την βοήθεια τραπεζιτών. Πως είναι δυνατόν να βοηθάει τον δανειολήπτη;; Δημιουργήθηκε για να κρύψει τις εγκληματικές τεχνικές τους, τους καταχρηστικούς όρους που ανέφερα πιο πάνω, και επίσης είναι και άκρως εξευτελιστικός. Υπογράφεις πως δέχεσαι τα πάντα ότι λέει η τράπεζα, όλο το παράνομο χρέος, αποποιείσαι όλα τα νομικά δικαιώματά σου απέναντι στην τράπεζα, και τους επιτρέπεις να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες σου όπως θέλουν αυτοί μια ζωή!! Και το δήθεν κούρεμα που σου δίνει, θα το είχες έτσι κι αλλιώς αν αφαιρούσες τις παρανομίες της τράπεζας. Χώρια που υπήρχαν ήδη τα ανάλογα άρθρα στον Αστικό Κώδικα.

Ο Κατσέλη ήταν ένα παπούτσι, που δεν ταίριαζε σε όλα τα πόδια. Ήταν ένα φάρμακο που δόθηκε σε καρκινοπαθείς, χωρίς να έχουν γίνει πρώτα οι δοκιμές!
Από τις χιλιάδες που αιτήθηκαν να μπουν, γιατί νόμισαν πως ήταν ο Σωτήρας, μόνο λίγοι εγκρίθηκαν, και κυρίως όσοι δεν είχαν ακίνητα στο όνομά τους.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ λοιπόν, είτε σας έχουν καταγγελθεί τα δάνεια, είτε όχι ακόμα! Αν δεν μπορείτε σε ιδιώτη, κάντε τα σε Ειρηνοδικείο. Την Αίτηση καλό θα είναι να την καταθέσει δικηγόρος. Αν δεν έχετε χρήματα για δικηγόρο, στην Ελλάδα δικαιούστε δωρεάν δικηγόρο, συμβολαιογράφο και δικαστικό επιμελητή, αν έχετε εισόδημα έως 6000 το χρόνο.

Επίσης, καλό θα είναι να γνωρίζουμε και αυτά:
- Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας να δίνουν στον δανειολήπτη αντίγραφο συμβολαίων ΔΩΡΕΑΝ. Οτιδήποτε άλλο σας λένε, δεν ισχύει!
- Να παρακαλάτε οι τράπεζες να έχουν χάσει τα συμβόλαιά σας. Αν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, πχ λόγω συγχώνευσης, τότε δεν είστε υποχρεωμένοι να ξεπληρώσετε τίποτα!
- Οφειλές από πιστωτικές κάρτες, που είναι μεγαλύτερες από 5 χρονών, και δεν έχουν καταγγελθεί ακόμα, ΔΕΝ ισχύουν, έχουν παραγραφεί! Μην ρυθμίζετε, μην πληρώνετε τίποτα.
- Μην ρυθμίζετε και μην υπογράφετε τίποτα αν δεν ελέγξετε πρώτα τα συμβόλαια! Οι τράπεζες θα προσπαθήσουν να σας δελεάσουν με ελκυστικά κουρέματα για να καλύψουν τις απάτες τους. Μην πέσετε στην παγίδα!
- Προσοχή σε κινήματα και παρακινήματα που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.. Ψαχτείτε καλά, και μην πιστεύετε τίποτα αν δεν το ερευνήσετε καλά..
- Να συμβουλεύεστε ΜΟΝΟ νομικούς που εμπιστεύεστε.
Αυτά για σήμερα.
Καλή τύχη και καλή δύναμη.
Στις Εισπρακτικές θα αναφερθώ σε επόμενη ανάρτησή μου.
Νάστε καλά..

Στυλιανή Μελ. Προφυλλίδου
Η αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, κα Στέλλα Μελ. Προφυλλίδου γεννήθηκε και διαμένει στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Κατέχει τους τίτλους: Νοσηλευτική, Άδεια διδασκαλίας Γερμανικής γλώσσας, Τεχνολόγος Ηλιακών συστημάτων Ενέργειας, και Εκπαιδευτής Επαγγελμάτων Εστίασης. Είναι μητέρα τριών παιδιών, και Πρόεδρος μιας υπό σύσταση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.