Sunday, October 14, 2018

ΟΤΑΝ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ



Ήτανε μια φορά μάτια μου, κι έναν καιρό,
ένα όμορφο ζευγάρι. Ήταν παντρεμένοι 37 χρόνια, όταν ξαφνικά μίαν ωραίαν πρωϊαν ο σύζυγος, Τζέηκ τον ελέγανε,  ανακοίνωσε στην συμβία του, την Έντιθ, πως αποφάσισε να την εγκαταλείψει για την κατά πολύ νεώτερη γραμματέα του.


Προφανώς όμως, φάνηκε να μην γνώριζε πολύ καλά την γυναίκα που παντρεύτηκε κάποτε. Η εκδίκηση που πήρε η Έντιθ ήταν τόσο μεγαλειώδης, που έγραψε Ιστορία!

Ζήτησε λοιπόν διαζύγιο ο καψερός, και στην Αγωγή απαίτησε να κρατήσει αυτός το πανάκριβο σπίτι της συζύγου του, αφού εκεί ήθελε να μένει το καινούριο του αμόρε, και εκείνος δεν μπορούσε να της χαλάσει χατήρι! Οι δικηγόροι του κέρδισαν την Αγωγή, και έδωσε τότε τρεις μέρες καιρό στην πρώην σύζυγό του για να φύγει.

Την πρώτη μέρα μάζεψε όλα τα πράγματά της η Έντιθ και τα πακέταρε σε κούτες και βαλίτσες. Την δεύτερη μέρα, κάλεσε μεταφορική εταιρεία για να τα παραλάβει, και την τρίτη κάθησε για τελευταία φορά στο σπίτι της, λίγο πριν το παραδώσει.

Είχε μαζί της ένα κιλό γαρίδες, ένα βάζο χαβιάρι, και ένα μπουκάλι Σαρντονέ. Όταν τελείωσε με το μεσημεριανό της γεύμα, πήγε σε κάθε δωμάτιο και έβαλε μία μισοφαγωμένη γαρίδα βουτηγμένη σε χαβιάρι, μέσα στο κούφωμα όλων των κουρτινόξυλων! Στη συνέχεια επέστρεψε στην κουζίνα, καθάρισε, και έφυγε από το σπίτι. Ο σύζυγός της και η νέα του ερωμένη μετακόμισαν, και όλα ήταν ωραία για τις πρώτες μέρες.

Σταδιακά, άρχισε να εξαπλώνεται μια φρικτή μυρωδιά μέσα στο σπίτι. Ήταν αφόρητη. Προσπάθησαν πρώτα να το καθαρίσουν και να το αερίσουν. Σιγουρεύτηκαν ότι δεν υπήρχαν πεθαμένα ζώα εκεί κοντά και έπλυναν τα χαλιά. Είχαν αποσμητικά χώρου παντού. Φώναξαν μάλιστα και ειδικούς για να καθαρίσουν όλους τους σωλήνες γκαζιού, κάτι για το οποίο έπρεπε να φύγουν από το σπίτι για αρκετές ημέρες. Αντικατέστησαν επίσης τα χαλιά από μαλλί, τα οποία ήταν αρκετά ακριβά. Αλλά η μυρωδιά παρέμεινε και χειροτέρευε.

Οι φίλοι τους σταμάτησαν να τους επισκέπτονται, η υπηρέτριά τους παραιτήθηκε, και ακόμα και ο τεχνικός τους δεν ξαναπήγε. Αναγκάστηκαν να βάλουν το σπίτι προς πώληση. Δεν έβρισκαν όμως αγοραστή, ακόμα και μετά που κατέβασαν την τιμή στο μισό! Η ιστορία τους διαδόθηκε γρήγορα σε όλη την πόλη, και έφτασαν σε σημείο να τους αποφεύγουν ακόμα και οι μεσίτες! Αναγκάστηκαν να πάρουν μεγάλο δάνειο από μία τράπεζα, για να αγοράσουν άλλο σπίτι.

Λίγες μέρες μετά, τηλεφώνησε η Έντιθ τον πρώην σύζυγό της, ρωτώντας τον πως είναι. Εκείνος της εξήγησε στεναχωρημένος το πρόβλημά του. Η Έντιθ τότε του είπε, πως επειδή της λείπει πολύ το σπίτι, θα δεχόταν να το αγοράσει αυτή. Έλαμψαν διάπλατα τότε τα μάτια του Τζέηκ! Πίστεψε πως επιτέλους του χαμογέλασε η τύχη, και έτσι μέσα στην τρελή χαρά, της το πούλησε στο ένα δέκατο της αξίας του.

Μία εβδομάδα αργότερα, τα δύο ερωτευμένα πιτσουνάκια, ο Τζέηκ και η γραμματέας του, έβλεπαν ανακουφισμένοι, γεμάτοι αγαλλίαση, τα πράγματά τους να φορτώνονται στο φορτηγό και να μεταφέρονται στο καινούριο τους διαμέρισμα.
Μέσα στα πράγματα, ήταν φυσικά και τα κουρτινόξυλα…..
……………………………………………………………………………………..
Το αρχικό άρθρο δημοσιεύτηκε στην Ιστοσελίδα

Την μετάφραση και επιμέλεια έκανε η Στυλιανή Μελ. Προφυλλίδου

Παρατήρηση της μεταφράστριας:
Ποτέ μην τα βάζεις με απογοητευμένη γυναίκα!
Η κρύα εκδίκηση πονάει πάντα!

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.