Saturday, October 6, 2018

Γιάννης Μαγκριώτης: ΔΥΟ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ, ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;


Η κρίση στην Ιταλία και η σύγκρουση με την ΕΕ, που μεθοδεύουν τα δύο αυτοαποκαλούμενα αντισυστημικά κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας, απειλούν τη συνοχή της και υπονομεύουν την ελληνική οικονομία, που μπήκε σε εποχή νέας αβεβαιότητας.
Ανατολικά μας, η οικονομική κρίση στην Τουρκία και τα ανοικτά της μέτωπα στα νοτιοανατολικά της σύνορα, είναι βέβαιο ότι θα την οδηγήσουν στα όρια του «θερμού επεισοδίου» στην ΑΟΖ της Κύπρου τους επόμενους μήνες, όταν αρχίσουν οι νέες έρευνες για φυσικό αέριο.


Η χώρα μας ‒στο κέντρο του τριγώνου της συνδυασμένης και αλληλοτροφοδοτούμενης κρίσης‒ βαδίζει χωρίς περίσκεψη και σχέδιο, με εξαντλημένα τα οικονομικά, κοινωνικά και ψυχικά αποθέματα της κοινωνίας.
Την περίοδο που η γειτονιά μας θα παίρνει φωτιά εμείς πολλαπλασιάζουμε τον διχαστικό λόγο και ετοιμαζόμαστε για την «τελική λύση»: το απόλυτο αδιέξοδο.
Ούτε και τώρα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα ‒ αντιθέτως, με ευκολία βρίσκουμε εχθρούς.
Κάποιοι πρέπει να πούμε όχι, να απαιτήσουμε υπευθυνότητα, συνεννόηση και λύσεις∙ αύριο θα είναι πολύ πιο δύσκολο…

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.