Monday, October 8, 2018

Επίσκεψη μαθητών της Γ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης στον Δήμο Σιντικής

Του Χρήστου Κατσαρού

Στα πλαίσια του μαθήματος Μελέτη Περιβάλλοντος οι μικροί μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης επιφύλασσαν μία ευχάριστη έκπληξη στο Δήμο Σιντικής.
Καθώς τα παιδιά επρόκειτο να διδαχθούν την ενότητα που αφορά στην «Τοπική Αυτοδιοίκηση», επιλέχθηκε ο βιωματικός τρόπος μάθησης και έτσι με τη συνοδεία του Διευθυντή του Σχολείου, κου Ανδρέα Ανδρεάδη, επισκέφτηκαν το κτίριο του Δήμου στην Ροδόπολη, όπου τους υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιδήμαρχος, κος Κώστας Νικηφόρου, ο οποίος τους ξενάγησε και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δ.Ε. Κερκίνης.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν από πρώτο χέρι πώς διεξάγεται μία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς, στα πλαίσια της βιωματικής μάθησης, υποδύθηκαν για λίγο τους Δημοτικούς Συμβούλους με τον Αντιδήμαρχο να συντονίζει από τη θέση του Προέδρου, απαντώντας με χαρά σε όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς των επόμενων, θέλουμε να πιστεύουμε, αιρετών αρχόντων σχετικά με το Περιβάλλον, τη Καθαριότητα και γενικά τη καθημερινότητά τους στο σχολείο και τα χωριά τους.
Οι μαθητές, στην συζήτηση που επακολούθησε, και η οποία ήταν άκρως εποικοδομητική για όλες τις πλευρές, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, αποδείχτηκαν τελικά πολύ πιο ώριμοι στη σκέψη τους από ό,τι θα περίμενε κανείς και εντυπωσίασαν με τις απόψεις, τις σκέψεις τους, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, του Σερραϊκού Θάρρους και του Θάρρους της Σιντικής
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779
E-mail: xrhstos_katsaros@yahoo.gr









Δηλώσεις του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης κ. Ανδρέα Ανδρεάδη για την επίσκεψη της Γ' τάξης στον Δήμο Σιντικής https://www.facebook.com/grafida.sintikis/videos/956006664588601/


Δηλώσεις του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης κ. Ανδρέα Ανδρεάδη 8.10.18 https://youtu.be/1VT5ZopxUEg



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.