Saturday, October 6, 2018

Νέους τριγμούς στην κυβέρνηση φέρνουν οι Πρέσπες

Η συμφωνία των Πρεσπών έχει επιδράσει καταλυτικά και δημιουργεί ρήγμα στο πολιτικό «τρίγωνο» Αλέξης Τσίπρας - Νίκος Κοτζιάς - Πάνος Καμμένος
Το «τρίγωνο των ισορροπιών» ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου, στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναδεικνύεται στο ρευστό πολιτικό σκηνικό της έντασης, των αψιμαχιών και των αντεγκλήσεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης.


Η συμφωνία των Πρεσπών έχει επιδράσει καταλυτικά και δημιουργεί ρήγμα στο πολιτικό «τρίγωνο» Αλέξης Τσίπρας – Νίκος Κοτζιάς – Πάνος Καμμένος, σε μια χρονική στιγμή που στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ζητούμενο η ενότητα, η ομοψυχία και η ενιαία γραμμή.
Στον απόηχο των ανοικτών συγκρούσεων, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, μεταξύ υπουργών και κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που κλιμακώνονται, όπως του Νίκου Παππά και του Νίκου Φίλη με φόντο την ΕΡΤ, το κεντρικό ζήτημα παραμένει η διάσταση απόψεων μεταξύ Τσίπρα – Κοτζιά και Καμμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Στο ζήτημα της συμφωνίας, ο Κοτζιάς έχει τη στήριξη του Πρωθυπουργού που διαφωνεί ριζικά με τον Καμμένο, αν και στο Μέγαρο Μαξίμου συμμερίζονται τους πολιτικούς λόγους για τους οποίους αντιδρά. Το μήνυμα όμως ήταν σαφές από τον Κοτζιά, που είπε στον Καμμένο ότι την αρμοδιότητα για την εξωτερική πολιτική έχει ο Πρωθυπουργός και ο ίδιος. Μόνο που ο Καμμένος διαμηνύει ότι αυτός «μιλά με τον Πρωθυπουργό», αφήνοντας εκτός κάδρου τον υπουργό Εξωτερικών.
Αντίθετα, η σχέση Τσίπρα και Κοτζιά, σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρείται σε καλό επίπεδο και υπάρχει, όπως λένε οι πιο μυημένοι επί των κυβερνητικών παρασκηνίων, μια ειλικρινής σχέση.

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.