Wednesday, November 28, 2018

Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη μείωση μισθών πανευρωπαϊκά το 2017


Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) που αποκαλύπτουν ότι στην Ελλάδα σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωση μισθών στην Ευρώπη το 2017, έκαναν την ακόλουθη δήλωση: 
«Ακόμη μια έκθεση, αυτήν τη φορά από την ILO, επιβεβαιώνει ότι τα πραγματικά θύματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας».
Πλήρης Δήλωση:


          «Tα στοιχεία της έκθεσης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για το 2017 επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Οι Έλληνες εργαζόμενοι αποτελούν τα θύματα της ιδεοληπτικά εμμονικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την έκθεση του ILO οι μισθοί στην Ελλάδα το 2017 μειώθηκαν κατά 3,5%, ποσοστό που αποτελεί τη χειρότερη αρνητική επίδοση στην Ευρώπη. Η έκθεση διαψεύδει τα σαθρά κυβερνητικά επιχειρήματα περί βελτίωσης του κλίματος στην αγορά εργασίας. Η γενιά των φτωχών εργαζομένων και της μερικής απασχόλησης είναι δημιούργημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πίνακας 1   
Σελ. 119 έκθεσης ILO

Πίνακας 2



Πηγή: ILO

Εξαιτίας αυτής της μείωσης, οι μισθοί κυμαίνονται πλέον σε επίπεδα χαμηλότερα του 2014, χρονιά κατά την οποία οι εργαζόμενοι είδαν τη μεγαλύτερη αύξηση στις απολαβές τους καθ’ ολη τη διάρκεια της κρίσης καθώς αυτές τότε αυξήθηκαν κατά 1,9%. Συγκεκριμένα το 2014 επί διακυβέρνησης Σαμαρά, η αύξηση των μισθών ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας που, σε συνδυασμό με την θετική πορεία της οικονομίας, έφερε απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητα και την τσέπη των εργαζομένων για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης. Κάτι το οποίο δυστυχώς ανετράπη στις αρχές του 2015 μετά την αλλαγή της κυβέρνησης και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι χώρες που βγήκαν πραγματικά από το μνημόνιο -όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος- καταγράφουν αυξήσεις το 2017 για τους μισθούς των εργαζόμενων τους.

Η έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) έρχεται να προστεθεί στη συνέχεια εκείνης της Eurostat που κατέτασσε την Ελλάδα τελευταία και στη δυνατότητα αντιμετώπισης της φτώχειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».






No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.