Tuesday, November 27, 2018

The Times : Τόρις ζητούν παραίτηση Μέι για να τη… στηρίξουν


Εχουν απαιτήσει να ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της από το αξίωμα της πρωθυπουργού και την ηγεσία του κόμματος.
Εάν η Μέι υποσχεθεί να παραιτηθεί λίγο καιρό μετά το Μπρέξιτ, αυτό θα μπορούσε να εκτονώσει την ένταση στο εσωκομματικό σκηνικό, αναφέρουν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με την εφημερίδα (Reuters).

Οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Brexit στο Συντηρητικό Κόμμα είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν τη συμφωνία που έκλεισε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ενωση «αν πει πότε παραιτείται», γράφει η εφημερίδα The Times.


Οι Τόρις πιστεύεται ότι έχουν απαιτήσει από τη Μέι να ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της από το αξίωμα της πρωθυπουργού και την ηγεσία του κόμματος για να αμβλυνθεί η αντίσταση στο σχέδιό της για το διαζύγιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση.
Εάν η Μέι υποσχεθεί να παραιτηθεί λίγο καιρό μετά το Μπρέξιτ, στις 29 Μαρτίου 2019, αυτό θα μπορούσε να εκτονώσει την ένταση στο εσωκομματικό σκηνικό, σύμφωνα με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, που επιδιώκουν το Ηνωμένο Βασίλειο να κλείσει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ όπως αυτή που οι Βρυξέλλες διαπραγματεύθηκαν με τον Καναδά, προσθέτει η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.