Friday, November 30, 2018

Αθώοι ομόφωνα όλοι οι κατηγορούμενοι για τη δίκη των Σκουριών


Δήλωση της Κατερίνας Ιγγλέζη σχετικά με την αθωωτική απόφαση της Δίκης των Σκουριών.
Πανηγυρικός επίλογος στη Δίκη των Σκουριών γράφτηκε σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης με την ομόφωνη αθώωση  των 21 κατηγορουμένων για τον εμπρησμό του εργοταξίου των Σκουριών τον Φεβρουάριο του 2013.


Κατέρρευσε η σκευωρία που είχε στηθεί σε βάρος 21 συμπολιτών μας. Μια σκευωρία πολύ καλά ενορχηστρωμένη τόσο από την τότε πολιτική ηγεσία του δόγματος «επενδύσεις με κάθε κόστος» όσο και από τις δυνάμεις καταστολής της τότε κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης
Με καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας στα όρια της ψευδορκίας, με φυτεμένα πειστήρια εγκλήματος και αποδεικτικά ενοχής που συλλέχθηκαν από τους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης και που δεν μπόρεσαν τελικά να σταθούν στο δικαστήριο ενός ευνομούμενου κράτους, όπου οι δικαστικές αρχές ενεργούν ανεξάρτητα και ανεπηρέαστα.  
 Με στόχο να ποινικοποιηθεί και να φιμωθεί ένα μαζικό κίνημα που αντιστέκεται στο ξεπούλημα του τόπου μας, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και αγωνίζεται για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, τη διαφύλαξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων και την υγεία τόσο των τωρινών όσο και των μελλοντικών γενεών.
Μετά από έξι χρόνια τελείωσε η άδικη ταλαιπωρία και η ομηρία των συναγωνιστών μας και των οικογενειών τους με τη δικαίωσή τους! Καθώς επίσης και η αγωνία όλων αυτών που στάθηκαν στο πλάι τους, εμψυχώνοντας τους με την παρουσία τους μέσα και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι θα δοθούν άδειες για τη λειτουργία των Σκουριών από τον πρώτο μήνα σε περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας από την παράταξη του, είναι άκρως ανησυχητικές και αποδεικνύουν ότι η ΝΔ παραμένει  ακόμα πιστή στο δόγμα «επενδύσεις με κάθε κόστος». Αλλά ο αγώνας των κατοίκων που συνεχίζεται και θα πρέπει να συνεχιστεί με το ίδιο σθένος , δεν θα επιτρέψει τη υλοποίηση των καταστροφικών σχεδίων της El dorado Gold .
Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε  όλοι σε εγρήγορση.Από τον θεσμικό μου ρόλο ήμουν και θα είμαι ενεργά κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική .
Ας είμαστε όλοι στα δικαστήρια στις 19 Δεκέμβρη για τη δικαίωση των υπόλοιπων συμπολιτών μας που κατηγορούνται επίσης άδικα.
Κατερίνα Ιγγλέζη

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.