Monday, November 26, 2018

Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά από την Ομάδα των Πέντε Εποχών


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η «Ομάδα των Πέντε Εποχών» φοράει τα γιορτινά της και δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να μοιραστούν αξέχαστες στιγμές γεμάτες παιχνίδια, μουσικές, γέλια και παραμυθένιες σκηνικές δράσεις.


Η Σοφία Παπαδοπούλου και οι συνεργάτες της, με οδηγό την τεχνική του θεατρικού παιχνιδιού, την αγάπη και το μεράκι τους για το θέατρο και τα παιδιά έφτιαξαν για τους μικρούς μας φίλους με αφορμή την περίοδο των Χριστουγέννων δύο χριστουγεννιάτικες διαδραστικές παραστάσεις και μια σειρά χριστουγεννιάτικων εργαστηρίων.
Ο Μικρός Πρίγκιπας, η Λίνα Μαγισσουλίνα, καλικάντζαροι, αγιοβασιλάκια και ξωτικά σας προσκαλούν και σας περιμένουν στο θέατρο 104 στο Γκάζι για να «φτιάξετε» μαζί τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις.
«Ο Μικρός Πρίγκιπας», το αγαπημένο παραμύθι του Αντουάν Ντε Σαιντ – Εξυπερύ, παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι από την «Ομάδα των Πέντε Εποχών» μέσα από μία παράσταση – παιχνίδι, που θέλει τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στη δράση. Ειδικά για την περίοδο των εορτών η παράσταση αποκτά… άρωμα Χριστουγέννων και σας προσκαλεί να «βιώσετε» το απόλυτο παραμύθι του 20ου αιώνα και με οδηγό τις 5 αισθήσεις σας, να ανακαλύψετε ξανά την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, αλλά και αυτό το «κάτι» αληθινό, το κρυμμένο μέσα σας. Εκτός από τις καθιερωμένες παραστάσεις κάθε Κυριακή, θα πραγματοποιηθούν και δύο επιπλέον τα Σάββατο 22 και 26 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Η δεύτερη χριστουγεννιάτικη διαδραστική παράσταση της «Ομάδας των Πέντε Εποχών» ακούει στον τίτλο «Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα» και θέλει τη Λίνα Μαγισσουλίνα, την αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών, να ανεβαίνει στο μαγικό σκουπάκι της, να κουνάει το ραβδάκι της και να «προσγειώνεται» στον Βόρειο Πόλο! Εκεί αναστατώνει την Σία Μαγισσία, ξεσηκώνει τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά, μα κυρίως σκορπάει άφθονη  χριστουγεννιάτικη μαγεία και ταξιδεύει τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους στα μονοπάτια της συνεργασίας, της φιλίας και της αποδοχής. Ακολουθείστε την στο φαντασμαγορικό ταξίδι της από τις 8 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 18:30 (μέχρι τις 5 Ιανουαρίου), καθώς και την Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου, στις 15:00 στο θέατρο 104.
Παράλληλα με τις παραστάσεις η «Ομάδα των Πέντε Εποχών» έχει ετοιμάσει για τους μικρούς μας φίλους τέσσερα ξεχωριστά Χριστουγεννιάτικα Θεατρικά Εργαστήρια με τίτλο «Ένα παιχνίδι περιμένοντας τα Χριστούγεννα…»
Τις Παρασκευές του Δεκέμβρη (από τις 7 μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου) τέσσερις αυτοτελείς χριστουγεννιάτικες αποστολές περιμένουν τα παιδιά στο θέατρο 104. που αν οι μικροί φίλοι κατορθώσουν να τις φέρουν εις πέρας, θα παραλάβουν το κλειδί που θα τους βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσουν το μαγικό ξόρκι που θα τους αποκαλύψει την «πραγματική» μαγεία των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικη αποστολή Νο 1:
«Χριστουγεννιάτικα …Μυστικά» στο Θέατρο 104 την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο παραμυθένια γιορτή του χρόνου έχει αρχίσει…  Ξέρουμε όμως όλα τα μυστικά των Χριστουγέννων; Εδώ και αμέτρητους αιώνες τα ξωτικά τα κρατάνε καλά κρυμμένα… Κάτω από τους πάγους του Βόρειου Πόλου; Στο μποστάνι τους; Ή μήπως κάτω από τον μυτερό σκούφο τους;  …Έχε τ’ αυτιά σου τεντωμένα και τα μάτια σου ανοιχτά… Άραγε θα καταφέρουν οι μικροί φίλοι να ανακαλύψουν όλα τα μυστικά των Χριστουγέννων;
Χριστουγεννιάτικη αποστολή Νο 2:
«Ένα Καλικαντζαράκι αλλιώτικο απ’ τ΄άλλα!» στο Θέατρο 104 την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου
«Πω πω τι όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο!!» είπε ο μικρός καλικάντζαρος. Άραγε θα καταφέρουν τα παιδιά μαζί με τον σκανδαλιάρη καλικάντζαρο να φτάσουν στο μαγικό αστέρι της κορφής του χριστουγεννιάτικου δέντρου; Ένα σκανταλιάρικο θεατρικό παιχνίδι πασπαλισμένο με άφθονη αστερόσκονη για την «διαφορετικότητα» και την «αποδοχή».

Χριστουγεννιάτικη αποστολή Νο 3:
«Πού Χάθηκαν Τα Χριστούγεννα;» στο Θέατρο 104 την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στον Βόρειο Πόλο.  Ο Άγιος Βασίλης και τα Αγιο-Βασιλάκια έχουν μεγάλες σκοτούρες. Μόλις πληροφορήθηκαν πως εξαφανίστηκαν τα Χριστούγεννα.  Άραγε Θα καταφέρουν τα παιδιά μαζί με το μικρούλι ξωτικό, να βρουν τα χαμένα Χριστούγεννα; Ένα ταξίδι σε όλα τα ήθη και έθιμα της πιο όμορφης εποχής του χρόνου, που αναδεικνύει την πραγματική σημασία της γιορτής των Χριστουγέννων.
Χριστουγεννιάτικη αποστολή Νο 4:
«Ένα γράμμα στον Αϊ-Βασίλη» στο Θέατρο 104 την Παρασκεύη 28 Δεκεμβρίου
Ένα γράμμα στον πιο μαγικό , στον πιο γενναιόδωρο παππού όλων των εποχών! Θα ταξιδέψουμε μέχρι την χώρα του, θα τρυπώσουμε στο εργαστήρι με τα παιχνίδια, θα γνωρίσουμε τους τάρανδους και τελικά θα αποτυπώσουμε  στο χαρτί τα όνειρα, τις ελπίδες, τις προσδοκίες και τις ευχές μας για τον νέο χρόνο που σε λίγο φτάνει. Ένα αυθόρμητο, τρυφερό, παραμυθένιο και συγκινητικό ταξίδι, που αποκαλύπτει την μαγεία της παιδικής ψυχής και βοηθάει τα παιδιά να ανακαλύψουν τις βαθύτερες επιθυμίες τους.
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται σε δύο τμήματα: προνήπια- νήπια (3-5,5 ετών) 17:30 – 18:30 και παιδιά 6-10 ετών 19:00 – 20:30.

Πληροφορίες, κρατήσεις: 210 3455020
Ομαδικές Κρατήσεις: 6932 321039
Tιμή εισιτηρίου:10€ & 8€ (με την επίδειξη κάρτας ανεργίας)
*Όλες οι παραστάσεις και τα εργαστήρια μπορούν να ταξιδέψουν στο σχολείο σας ή στο χώρο σας!
ΘΕΑΤΡΟ 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι Τ.Κ. 118 54 Αθήνα (150μ.από το μετρό Κεραμεικού)

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.