Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Αρχηγού απόντος πάσα αρχή… σκυλεύεται


Χαμός με τα χρίσματα και τα κόμματα


Πολιτικά πηγαδάκια σε περιφερειακό δήμο της χώρας βοούν για γαλάζιο βουλευτή, που αρνήθηκε την επιθυμία Μητσοτάκη να μετακινηθεί σε Περιφέρεια, να έχει οδηγήσει την τοπική ΝΟΔΕ σε παράκρουση με τις στενές πολιτικές σχέσεις που έχει με εκλεγμένο Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ (νυν ΚΙΝΑΛ).


Τι και αν οι γαλάζιοι του μεγάλου Δήμου είναι στα κάγκελα, καθώς παρουσιάστηκαν τρεις (!!!) αυτοδιοικητικοί από τα σπλάχνα της ΝΔ, που διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο. Ο γαλάζιος Βουλευτής δε φαίνεται να θέλει να στηρίξει κάποιον από αυτούς, όπως και δεν ενδιαφέρεται και πολύ για την ομόνοια της παράταξης του στην περιοχή.
Με περισσή άνεση παρεμβαίνει στα αυτοδιοικητικά, αρχικά πηγαίνοντας κόντρα τόσο στην επιλογή της Πειραιώς για ένα εκ των υποψηφίων, όσο και στους  2 άλλους, όπου ο ένας δηλώνει ανεξάρτητος και ο άλλος αντάρτης της ΝΔ. Τα κομπρεμί με τον νυν Δήμαρχο (ΠΑΣΟΚο) δε σταματούν στις φιλικές τους σχέσεις αλλά επεκτείνονται και σε μία πολιτική βοήθεια δίχως άλλο. Ακούγεται μάλιστα ότι ο γαλάζιος Βουλευτής επηρεασμένος από εξωκομματικές επιχειρηματικές παραινέσεις «κλείνει» νεοδημοκράτες υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για λογαριασμό του Κιναλίτη πλέον νυν Δημάρχου, για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Και ταυτόχρονα δηλώνει ουδέτερος στους ομόσταυλους του νεοδημοκράτες υποψήφιους.
Καινούργιο λοιπόν φαινόμενο και αυτό. Νεοδημοκράτες βουλευτές να αποδυναμώνουν αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες ανθρώπων της παράταξης, με χρίσμα ή όχι της Πειραιώς, υπέρ ΠΑΣΟΚ. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί ακόμα τρεις τέτοιες περιπτώσεις εκλεγμένων βουλευτών της ΝΔ που πριμοδοτούν ΠΑΣΟΚους υποψήφιους δημάρχους σε όλη την Ελλάδα. Και έπονται τα χειρότερα στους επόμενους έξι μήνες. Αρχηγού απόντος λοιπόν στην τοπική αυτοδιοίκηση, πάσα αρχή σκυλεύεται.

ΠΗΓΗ: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.