Thursday, March 14, 2019

Ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τα τουρκικά καθεστώτα κατά την περίοδο 1913-1923


Κατάθεση σχεδίου πρότασης ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τα τουρκικά καθεστώτα κατά την περίοδο 1913-1923



Ενόψει της επετείου μνήμης των 100 χρόνων από την τρίτη και πιο αιματηρή φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Τουρκίας, κατατέθηκε σήμερα από τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Κ. Χρυσόγονο και τους ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα και Νίκο Χουντή στα αρμόδια όργανα της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) σχέδιο πρότασης ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Τουρκίας κατά την περίοδο 1913-1923.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να στηριχθεί το παραπάνω σχέδιο πρότασης ψηφίσματος από την ευρωομάδα της Αριστεράς και εφόσον εγκριθεί από την Πολιτική Γραμματεία, να ενταχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου που θα λάβει χώρα στις 25-28 Μαρτίου.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στην οποία αναμένεται ότι θα συμμετέχουν, σε πρώτο στάδιο, Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, ώστε η εν λόγω πρόταση ψηφίσματος να προωθηθεί και από τις άλλες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία. Την ιστορική αυτή πρωτοβουλία στηρίζουν οι οργανώσεις του Ποντιακού, Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.