Thursday, March 14, 2019

Υπογραφή ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Ηλείας


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης ενέκρινε το έργο ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Ηλείας, το οποίο υπεγράφη μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου Ήλιδας, του ΦΟΔΣΑ Ηλείας, καθώς και του ιδιώτη αναδόχου.

Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται μια περιοχή που περιλαμβάνει την Αρχαία Ολυμπία και έχει εξαιρετική γεωργική παραγωγή και τουριστικό προϊόν αποτελώντας ένα απτό παράδειγμα βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης.


Η επένδυση στο έργο ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Ηλείας είναι 38 εκ, εκ των οποίων 16,8 εκ από το ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο με ιδιωτικά κεφαλαία.

Με το έργο αυτό, παράλληλα με την διαλογή στην πηγή, η Ηλεία θα συμμορφώνεται πλήρως με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία αναφορικά με τη διαχείριση αστικών αποβλήτων. Το έργο θα κατασκευάσει εντός 18 μηνών και μετά τη δοκιμαστική λειτουργία, σε συνολικά 22 μήνες θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία.

Η σύμβαση ΣΔΙΤ διασφαλίζει όχι μόνο την καλή κατασκευή του έργου, αλλά και την καλή λειτουργία του για τα επόμενα 25 έτη, καθώς η οποία απόκλιση από τους περιβαλλοντικούς στόχους κατά τη λειτουργία θα επιφέρει σημαντικές απομειώσεις της αμοιβής του ιδιώτη αναδόχου.

Με αυτή τη δομή συμβάσεων ΣΔΙΤ εξασφαλίζεται η μακροχρόνια αποτελεσματική λειτουργία του έργου προς όφελος του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος.

Η διαχείριση απορριμμάτων σε μια χώρα με ποιοτικό τουριστικό προϊόν, δεν αποτελεί μια υποχρέωση που απορρέει από τις ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλά μια εθνική αναπτυξιακή προτεραιότητα.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.