Wednesday, June 3, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Οι συνέπειες της αδράνειας της κυβέρνησης είναι μπροστά μας και πολλαπλασιάζονται»

Σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ Παραπολιτικά ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δρέπει αυτή τη στιγμή τους καρπούς της μεγάλης προσπάθειας της ελληνικής κοινωνίας να περιορίσει τη μετάδοση του κορωνοϊού. Ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα κράτησε μια υπεύθυνη στάση ασκώντας εποικοδομητική κριτική και καταθέτοντας προτάσεις για να διορθωθούν λάθη, παραλείψεις και αστοχίες της κυβέρνησης.
Η αξιωματική αντιπολίτευση έβαλε πλάτη για να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση, τα εύσημα όμως ανήκουν κυρίως στον ελληνικό λαό. Οι συνέπειες του κορωνοϊού και των εσφαλμένων πολιτικών της αδράνειας που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι μπροστά μας. Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν αυτή τη στιγμή την ικανοποίηση της κοινωνίας σε σχέση με το υγειονομικό σκέλος της πανδημίας. Το επικοινωνιακό μονοπώλιο άλλωστε που έχει αποκτήσει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας με τη διάθεση αδιαφανώς δεκάδων εκατομμυρίων σε ΜΜΕ, δεν αρκεί για να συντηρήσει αυτό το κλίμα, δεδομένου ότι η ύφεση που έρχεται θα είναι μεγάλη. Μειώνονται δραματικά οι μισθοί των εργαζομένων, δεκάδες επιχειρήσεις βρίσκονται χρεωμένες από τη μία στιγμή στην άλλη και ο τουρισμός δεν θα μπορέσει να συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία όπως τα προηγούμενα χρόνια. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουμε συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις, ζητώντας ένα εμπροσθοβαρές γενναίο αλλά ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα κρατήσει όρθια την κοινωνία και την οικονομία, ανακόπτοντας όπως μπορούμε την ύφεση και διαφυλάσσοντας όσο γίνεται τα εισοδήματα εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών. Η κυβέρνηση δεν μπήκε καν σε διάλογο για το πλήρες σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι 1» δεν ασχολείται και με τις νέες μας επικαιροποιημένες προτάσεις στο «Μένουμε όρθιοι 2». Η κυβέρνηση περιμένει την Ευρώπη τη στιγμή που υπάρχει το μαξιλάρι των 37 δις και μπορεί να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Δεν το κάνει, χάνει χρόνο και ο ελληνικός λαός χάνει κάθε ημέρα εισοδήματα. Κάθε ημέρα που περνάει με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας», η ύφεση και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Τα χρήματα που περιμένει η κυβέρνηση από την Ευρώπη δεν θα έρθουν πριν το πρώτο δίμηνο του 2021 όπως όλα δείχνουν. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε περιθώρια αναμονής και αδράνειας. Τα μέτρα που μέχρι σήμερα έχει πάρει η κυβέρνηση δεν είναι αποτελεσματικά και αυτό φαίνεται στην αγορά. Είναι ημίμετρα και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια ύφεση που θα αγγίξει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 13%.
Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά, η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να υποβαθμίζει αυτό το θέμα. Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται καθημερινά και η κυβέρνηση επιμένει να υποβαθμίζει την πραγματικότητα. Δεν αξιοποίησε προς όφελος της χώρας την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία, αφού δεν ζήτησε να ενεργοποιηθούν οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της από την Ευρώπη, όπως είχε ζητήσει και πετύχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χωρούν ερασιτεχνισμοί και προχειρότητα σε αυτό το ζήτημα. Η κυβέρνηση δυστυχώς έχει απεμπολήσει την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έχτιζε συμμαχίες στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και όχι μόνο και κάνει μια άστοχη προσπάθεια να μετατρέψει τα ευρωτουρκικά ζητήματα σε ελληνοτουρκικά. Η υποχωρητικότητα σε διάφορα θέματα και η λογική κατευνασμού πρέπει να σταματήσουν. Η Τουρκία αμφισβητεί τα νησιά μας, τις βραχονησίδες, ακόμα και τα χερσαία σύνορα. Οι διπλωματικές ενέργειες της Ελλάδας πρέπει να ενταθούν, χρειάζεται εγρήγορση και αν χρειαστεί σύσκεψη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για να αποφασιστούν από κοινού τα βήματα της αποτελεσματικότερης προστασίας των εθνικών μας συμφερόντων.  Με τα εθνικά θέματα δεν μπορούμε να παίζουμε ούτε επιτρέπεται ασυνεννοησία μεταξύ κρίσιμων Υπουργείων. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει άμεσα με όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα.   
Συνέντευξη Λ. Αβραμάκη στο Ρ/Σ Παραπολιτικά για δημοσκοπήσεις, οικονομία & Εθνικά Θέματα 29.5.20 https://youtu.be/9UFWF1Lo8SQ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.