Friday, April 24, 2015

Εορτασμός Αγ. Γεωργίου στη Δ.Κ. Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης

Διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγ. Γεωργίου, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγ. Γεώργιος Γκιούλμπαξε »στη χάρη του προστάτη τους Αι- Γιώργη και μας κάλεσαν για να μοιραστούμε μαζί τους, Μικρασιάτες συμπατριώτες και φίλοι, αυτή την ανοιξιάτικη γιορτή που τελούσαν για εκατοντάδες χρόνια στους ανθισμένους μπαξέδες και στον μοσχοβολημένο αγέρα του Γκιούλμπαξε της Πατρίδας, οι Ίωνες παππούδες τους , με το «Κεσκέκι» τους.
Φώτο αρχείου 

Από την Τετάρτη το απόγευμα ξεκίνησε και η προετοιμασία του παραδοσιακού φαγητού ΚΕΣΚΕΚΙ (χυλός από βρασμένο κρέας και σιτάρι), με κορύφωση την Πέμπτη το βράδυ με την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στην συνέχεια την λιτάνευση της εικόνας του, παρουσία του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη.
Ο Δήμαρχος, συνεχάρη τους διοργανωτές και έδωσε επίκαιρα μηνύματα που πηγάζουν από τις Γκιουλμπαξιώτικες ρίζες των Δημοτών μας Γκιουλμπαξιωτών. ...

Στην Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης, Μπούσουλα Άντα, Τσουχνικάς Ηλίας, Ζώης Ιωάννης και Κοντουλάκος Λευτέρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Βορέας Σεββαστός, Κυβέλου Παναγιώτα, Κιτσούλης Ελευθέριος και οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βορέας Γεώργιος, Μιχαλοπούλου Σταυρούλα, Δούκα Λασηθιωτάκη Μαρία, Μαγιάτης Γεώργιος και Δροσάτος Νικόλαος η Υπεύθυνη του Δ 'ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων κα Τσινού Γιώτα και πλήθος πιστών.

Μελίσσια 24 Απριλίου 2015

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.