Wednesday, April 22, 2015

Μεταναστευτικό: Τηλεδιάσκεψη στη Λετονία για το μεταναστευτικό με τη συμμετοχή του Γ.Γ Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννη Μπασκόζου

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ,  διεξήχθη σήμερα  εκτάκτως  στη Ρίγα της Λετονίας συζήτηση για το ζήτημα της εισροής προσφύγων -κυρίως από την Συρία-  στην  Ευρωπαϊκή  Ένωση.
Σε συνέχεια της συζήτησης αυτής , διεξήχθη τηλεδιάσκεψη υπό την εποπτεία της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της Ε.Ε και μετείχαν η Ελλάδα – Κύπρος- Μάλτα – Ιταλία.
Το Υπουργείο Υγείας της  Ελλάδος  εκπροσώπησε ο Γ.Γ Δημόσιας Υγείας κος Ιωάννης Μπασκόζος.
Στην συζήτηση τέθηκε το θέμα της δημιουργίας  δομών υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων , οι οποίοι θα είναι συμβατοί με τους όρους Υγειονομικής Ασφάλειας της Ε.Ε , ενώ  παράλληλα θα σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα διεθνώς  κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα.   Η πρόταση έτυχε θετικής ανταπόκρισης. ...


Εν συνεχεία τέθηκε το ζήτημα της ποιοτικής αναβάθμισης των δομών Υγείας στις τοποθεσίες υποδοχής των προσφύγων ( Νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου- Κρήτη) με στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση των αυξανόμενων αναγκών περίθαλψης και την προστασία του υφιστάμενου πληθυσμού των περιοχών αυτών. Το θέμα έγινε επίσης κατανοητό από τους εταίρους .


Επιπρόσθετα  ζητήθηκε η συνδρομή στο επίπεδο της επικοινωνίας και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού στο θέμα των προσφύγων και η αλληλεγγύη  των εταίρων στη σημαντική αυτή πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ε.Ε και οι χώρες υποδοχής προσφύγων.

Ζητήθηκε από πλευράς Ε.Ε να κατατεθούν άμεσα  γραπτώς οι προτάσεις  αυτές  κοστολογημένες ενώ  παράλληλα υπήρξε η δέσμευση ότι θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.