Monday, April 27, 2015

Συνάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη με αντιπροσωπεία του PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης Συρίας)

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με αντιπροσωπεία του κόμματος «Δημοκρατική Ένωση» της Συρίας με επικεφαλής τη συμπρόεδρο Asia Abdullah.
H Asia Abdullah ενημέρωσε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βόρεια Συρία μετά από τις συγκρούσεις με την ISIS, ενώ ευχαρίστησε το ΣΥΡΙΖΑ και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες του Κομπάνι. ...

Ο Δ. Παπαδημούλης ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του PYD για την ενημέρωση και χαιρέτισε την αντίσταση του λαού του Κομπάνι και της Ροζάβα ενάντια στη σκοταδιστική ISIS. Το Κομπάνι αποτέλεσε το σύμβολο της αντίστασης στην μάχη αυτή και υπογραμμίστηκε η ανάγκη βοήθειας από τη διεθνή κοινότητα στην ανασυγκρότηση της πόλης.

Συζητήθηκε επίσης η ενίσχυση της επαφής του PYD με την Ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο με στόχο τον καλύτερο συντονισμό προκειμένου η ανοικοδόμηση να έχει λιγότερα εμπόδια. Ο Δ. Παπαδημούλης στήριξε το αίτημα διεξαγωγής συνεδρίου εντός του Ευρωκοινοβουλίου για την ανοικοδόμηση του Κομπάνι.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.