Monday, April 27, 2015

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου για την εκλογική νίκη του Μουσταφά Ακιτζί και τις πιθανές εξελίξεις στο Κυπριακό

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την εκλογική νίκη του κ. Μ. Ακιτζί και τις πιθανές εξελίξεις στο Κυπριακό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η ευθύνη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό βαραίνει πρωτίστως την Τουρκία. Καμία πολιτική εξέλιξη στην τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν είναι όμως αδιάφορη, γιατί έχει καθοριστική σημασία η βούληση των Κυπρίων πολιτών να συμβιώσουν στο πλαίσιο ενός ομοσπονδιακού κράτους που σέβεται τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, το κοινοτικό κεκτημένο, τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, με μια διεθνή νομική προσωπικότητα, μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια.

Εύχομαι και ελπίζω ο κ. Ακιτζί ως ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας να εκφράσει αντιλήψεις που οδηγούν σε συμφωνία και λύση και μέσω αυτής στην ευημερία και την ανάπτυξη για όλους τους Κύπριους πολίτες, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκυπρίους, με δημοκρατία, ισονομία και ασφάλεια. Αντιλήψεις που υπερβαίνουν τους λίγους οι οποίοι επωφελούνται παντοιοτρόπως από μια απαράδεκτη κατάσταση που λειτουργεί σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κυπρίων πολιτών.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.