Tuesday, January 17, 2017

Εκδήλωση κοπή πίτας από τον Σύλλογο Βλάχων Σιδηροκάστρου 2017 (Φωτογραφίες)

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν και φέτος η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Βλάχων Σιδηροκάστρου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 14/1/2017 σε γνωστό χορευτικό κέντρο της περιοχής...
Το Δ.Σ του Συλλόγου και ο χοροδιδάσκαλος αποφάσισαν να ξεκινήσει πανηγυρικά, με γλέντι και χορό η νέα χορευτική χρονιά του συλλόγου, επιθυμία τους μάλιστα, όπως ανέφεραν και στην πρόσκληση, ήταν να μην λείψει κανείς, υποσχόμενοι στους συμμετέχοντες , μία εκδήλωση γεμάτη μουσική και παραδοσιακό χορό.
Κι η επιθυμία τους υλοποιήθηκε στο ακέραιο, αφού οι δεκάδες χορευτές και φίλοι που συμμετείχαν πέρασαν μοναδικά. Την έναρξη στην βραδιά έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Σιδηροκάστρου κυρία Σύρμω Χαλίλη, η οποία καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους. Αναφερόμενη στις δράσεις του Συλλόγου το επόμενο χρονικό διάστημα ανακοίνωσε, την συμμετοχή του Συλλόγου Βλάχων Σιδηροκάστρου στην εκδήλωση - κοπή της ετήσιας παραδοσιακής Βασιλόπιτας, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 18:00 και φυσικά το 3ο παιδικό φεστιβάλ στις αρχές Μαΐου και βεβαίως τη 2η μεγάλη μουσικοχορευτική βραδιά στις 26 Ιουνίου, στα πλαίσια των ελευθερίων της πολης μας. Τελος, ευχήθηκε υγεία, χαρά, αγάπη, τύχη και ευτυχία στους χορευτές του συλλόγου, αλλά και σ΄ όλο τον κόσμο.
Ανάλογες και οι ευχές του κ. Αθανασίου Κασελούρη χοροδιδασκάλου , ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν και σ΄ αυτό το κάλεσμα του συλλόγου , παροτρύνοντας τους να χορεύουν συνέχεια κι ασταμάτητα , γιατί όπως διευκρίνισε ο χορός είναι τρόπος έκφρασης των ανθρωπίνων συναισθημάτων και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Εν συνεχεία ακολούθησε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας από το προεδρείο του συλλόγου.
Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή αφού ακολούθησε γλέντι με χορούς από όλη την Ελλάδα, Μακεδονία, Αν. Ρωμυλία , Μικρά Ασία, Πόντο, νησιά Αιγαίου, Θράκη, Πελοπόννησο, Κρήτη, Ήπειρο και βέβαια Βλάχικα! Μέλη και φίλοι του συλλόγου , αφού απόλαυσαν ένα εξαιρετικό μενού, διασκέδασαν και χόρεψαν με την ψυχή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Τυχερή της βραδιάς ήταν η χορεύτρια του τμήματος της Δευτέρας η κ. Ευαγγελία Βίσκα! Της ευχόμαστε παντοτινή καλοτυχία!


Σημ: Το κείμενο στην πλειοψηφία του είναι σκέψεις, απόψεις και συγγραφή της δημοσιογράφου και μέλους του συλλόγου μας κυρίας Δέσποινας Νικολάκη την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την παντοτινή βοήθεια της! Να είστε πάντα καλά και πάντα ν' ανταμώνουμε σε γλέντια και χαρές!
Φωτορεπορτάζ 












































No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.