Tuesday, January 24, 2017

Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας Συνδέσμου φιλολόγων Ν.Σερρών 2017

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών, πιστός στο ραντεβού του για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας,  προσκαλεί όλους τους φιλολόγους, συνταξιούχους και εν ενεργεία, της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά και τους φίλους του Συνδέσμου,  σε μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστούμε μια ζεστή βραδιά και να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά.
    Αποτελεί πλέον  θεσμό η επιθυμία του Δ.Σ. να τιμά κάθε χρονιά  έναν/μια φιλόλογο που έχει προσφέρει με το έργο του στην επιστημονική μας κοινότητα, στη Σερραϊκή κοινωνία αλλά και στο έργο του Συνδέσμου μας. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης  έχουν κληθεί και τιμηθεί τέως Πρόεδροι του Συνδέσμου, τέως Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα  τιμώμενο πρόσωπο της φετινής εκδήλωσης να είναι η κ. Αλεξάνδρα Μπαϊρα, συνταξιούχος φιλόλογος και άοκνη λάτρης  της ελληνικής γλώσσας και γραμματείας. Η κ. Αλεξάνδρα Μπαϊρα έχει γράψει τη δική της λαμπρή ιστορία στον εκπαιδευτικό χώρο, γαλουχώντας στο παρελθόν αναρίθμητους μαθητές με αξίες αναντικατάστατες και μεταλαμπαδεύοντας σε αυτούς τη βαθιά της αγάπη για τα ελληνικά γράμματα. Ήταν και είναι πάντα πρόθυμη να εκθέσει τις απόψεις της για τα εκπαιδευτικά θέματα που προκύπτουν, αλλά και να «μαγέψει» το πλήθος με τον κριτικό της στοχασμό, τη διεισδυτικότητα της σκέψης της και την ανάδειξη του πλούτου των κειμένων, τα οποία ακατάβλητα μελετά. Δυναμικό μέλος των Μαθημάτων Κλασικής Παιδείας συνεχίζει και σήμερα ακόμη να “παραδίδει μαθήματα” και να προσελκύει ολοένα και περισσότερους μαθητές. Υπήρξε δασκάλα πολλών Σερραίων και σημαντικοί επώνυμοι Σερραίοι αναφέρονται πάντα δημόσια στην επιρροή της στη ζωή τους. Η επιλογή της συμβολίζει για το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας την τιμή στον μαχόμενο και μάχιμο φιλόλογο, που ως σπορέας θέτει τον καρπό των φιλολογικών/ανθρωπιστικών σπουδών στις καρδιές των ανθρώπων. 
    Η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας θα πραγματοποιηθεί και φέτος  στη φιλόξενη αίθουσα «Χίλια Δέντρα» του ξενοδοχείου Φίλιππος-Ξενία, την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017, στις 8.00 μμ. Με μουσικές μελωδίες θα πλαισιώσει την εκδήλωση ο πιανίστας κ. Μάριος Τσομπανίδης, αναλαμβάνοντας να μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά την οποία σίγουρα έχουμε όλοι ανάγκη. Επιστρατεύστε, λοιπόν, την πιο καλή σας διάθεση και ελάτε να καλωσορίσουμε το 2017!

    Η τιμή της πρόσκλησης είναι 12 ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται κυρίως πιάτο και ένα ποτήρι κρασί.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.