Monday, September 24, 2018

Αγριογούρουνο 70 κιλών χτύπησε η ομάδα επίλεκτων κυνηγών στο Μπέλλες


Κάπρο 70 κιλών χτύπησαν η ομάδα επίλεκτων Μπέλλες πάνω από το Νεοχώρι

Του Χρήστου Κατσαρού 
Ότι έχουν γεμίσει, κυριολεκτικά, τα ορεινά στην Σιντική από τα αγριογούρουνα είναι γεγονός και το γνωρίζουμε όλοι. Όπως και να είναι, η παρουσία ενός κάπρου 70 κιλών, έστω και σκοτωμένου, αποτελεί τρομακτικό θέαμα. Ένα τέτοιο αγριογούρουνο 70 κιλών χτύπησαν οι κυνηγοί της ΄΄επίλεκτης ομάδας Μπέλλες΄΄, από την Λιβαδιά, τα Άνω Πορόια και το Νεοχώρι με την ομάδα τους στο Μπέλλες.

Ένα αγριογούρουνο 70 κιλών στο πίσω μέρος ενός αγροτικού οχήματος ήταν η λεία από την τρίτη εξόρμηση της ομάδας επίλεκτων κυνηγών της περιοχής μας που εντοπίστηκε την ώρα της ξεκούρασης και της απόλαυσης στην καντίνα της Βλάχας στην Λιβαδιά. Την ομάδα αποτελούσαν οι κυνηγοί από τα χωριά Λιβαδιά, Νεοχώρι Σιντικής και Άνω Πορόια.




Ο φακός της «Γραφίδας Σιντικής» τους εντόπισε στην καντίνα της Βλάχας στην Λιβαδιά, ενώ απολάμβαναν το μεσημεριανό τους γεύμα και συζητούσαν πως θα μοιραστεί η λεία. Ως γνωστόν, το κυνήγι του αγριογούρουνου απαιτεί ετοιμότητα, συνεργασία, καλά σκυλιά, υπομονή και ευστοχία, αλλά και πολλά άλλα. Αν και δεν έπιασαν τα πολλά κρύα, τα αγριογούρουνα υπάρχουν αλλά προφυλάσσονται. Όπως λένε οι κυνηγοί, στον έρωτα, όπως και στο κυνήγι, η πραγματική ευχαρίστηση είναι στο καρτέρι.
Μιλώντας στη Γραφίδα Σιντικής o επικεφαλής της Ομάδας περιέγραψε όλη την διαδικασία για την παγάνα και την εξόρμηση της χθεσινής Κυριακής.
«Μετά από πολύ αγώνα και πολύ τρέξιμο, 8 ώρες περίπου, σήμερα στις 3 το μεσημέρι έπεσε ο κάπρος 70 κιλών, που αν και αρχικά μας τρόμαξε, τελικά χτυπήθηκε στην στάμπα και πήγαν όλα καλά με τα σκυλιά να δίνουν ρεσιτάλ».

Φωτογραφίες:










Γραφίδα Σιντικής, ο αρθρογράφος Χρήστος Κατσαρός




No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.