Thursday, September 20, 2018

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτι την Τσέλσι


Ο Δικέφαλος του Βορρά γνώρισε την ήττα, όπως ήταν αναμενόμενο με 0-1, αλλά το χειρότερο είναι το διπλό της ΜΠΑΤΕ κόντρα στη Βίντι
Από τη στιγμή που στον ΠΑΟΚ πήραν την απόφαση να «ρίξουν» το βάρος στο ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ και όχι στο αποψινό με την Τσέλσι, αυτό που ενδιάφερε ήταν όσοι αγωνιστούν απέναντι στους Λονδρέζους να κάνουν μια αξιοπρεπείς εμφάνιση. 


Ο Δικέφαλος μπορεί να μην πάτησε στην περιοχή του Κέπα και να μην έκανε ούτε μια ευκαιρία στο ματς, όμως κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι δεχόμενος ένα γκολ. Αυτό σίγουρα είναι ένα επίτευγμα όταν έχεις αντίπαλο μια τεράστια ομάδα όπως η Τσέλσι που έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι. Εντυπωσιακή η στήριξη των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που από το πρώτο λεπτό δεν σταμάτησαν να ενθαρρύνουν την ομάδα, ενώ στο τέλος ζήτησαν τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, επέλεξε μια διαφορετική 11αδα απ’ αυτές που μας είχε συνηθίσει μέχρι στιγμής. Έτσι λοιπόν έδωσε φανέλα βασικού στους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Τόσκα και Βιεϊρίνια στα δύο άκρα της άμυνας με στόπερ τους Βαρέλα και Χατσερίντι. Στις θέσεις των κεντρικών χαφ θα είναι ο Βέρνμπλουμ με τον Μαουρίσιο και μπροστά τους ο Σάκχοφ. Στα δύο άκρα της επίθεσης θα κινηθούν ο Ζαμπά με τον Ελ Καντουρί και στην κορυφή σε έναν ρόλο που περισσότερο θα παραπέμπει σε έκτο χαφ και λιγότερο σε επιθετικό ο Πέλκας.
Ο Μαουρίτσιο Σάρι που άφησε τους Αζάρ και Νταβίντ Λουίζ εκτός ξεκίνησε με τους Κέπα κάτω από τα δοκάρια και τους Ρούντιγκερ και Κρίστινσεν στο κέντρο της άμυνας και Αλόνσο και Ζακαπόστα στα δύο άκρα. Οι Καντέ και Μπάρκλεϊ στα χαφ, με τους Γουίλιαν, Πέδρο και Ζορζίνιο πίσω από τον Μοράτα.
Όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Τούμπας, είδαν μπάλα. Και όχι αυτή που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα και στο άθλιο ποιοτικά πρωτάθλημα της Super League, αλλά αυτό που βλέπουμε από τα συνδρομητικά κανάλια. Η Τσέλσι κεντούσε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Οι «μπλε» του Λονδίνου έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Ανέβασε και κατέβασε τον ρυθμό της, επίθεσης βγαλμένες από το play station. Ο Δικέφαλος είχε εγκλωβιστεί στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδα του Σάρι και έδειχνε αδύναμος επιθετικά να προσεγγίσει την εστία του Κέπα, αλλά και στο χώρο του κέντρου να βάλει ένα «φρένο» στις ορέξεις της παρέας του Γουίλιαν.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό στην πρώτη τους κατεβασιά στην εστία του ΠΑΟΚ. Ο Μπάρκλεϊ μετά από μια κούρσα στον άξονα βρήκε την κατάλληλη στιγμή στον Γουίλιαν. Ο Βραζιλιάνος πλάγιος επιθετικός έκανε το πλασέ με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Πασχαλάκη και να καταλήγει στα δίχτυα των Ασπρόμαυρων για το 1-0. Η Τσέλσι μετά το γκολ δεν κατέβασε ταχύτητα, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό πιέζοντας την εστία του ΠΑΟΚ για περισσότερα γκολ. Ο Δικέφαλος στις κεφαλιές του Μοράτα στάθηκε τυχερός, αλλά και στα σουτ που επιχείρησαν οι Λονδρέζοι από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Πασχαλάκη.
Οι καλύτερη στιγμή μετά το γκολ χάθηκαν για τους φιλοξενούμενους στο τελευταίο 7λεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 38′ σε μια τρομερή αντεπίθεση με τον Μάρκος Αλόνσο, ο Ισπανός έβγαλε μια διαγώνια πάσα προς τον Πέδρο ο οποίος μπήκε στην περιοχή έκανε και το συρτό σουτ με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Μοράτα παρά τη πίεση του Χατσερίντι πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του ΠΑΟΚ.
Στο 45ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πάτησε στην περιοχή της Τσέλσι από στημένη φάση και μάλιστα ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Μπάρκλει πάνω στον Μαουρίσιο. Ο Μαγένκο είχε διαφορετική άποψη και συνέχισε το παιχνίδι.
Ο ΠΑΟΚ εκτός από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο ματς είχε και σήμερα σε κακή ημέρα αρκετούς παίκτες, ένας από αυτούς στο πρώτο ημίχρονο τον Αντελίνο Βιερινιά. Ο αρχηγός του Δικεφάλου που διανύει μια παρατεταμένη κάμψη στην απόδοση του έδειξε να μην μπορεί να προσαρμοστεί στα θέλω του αγώνα. Αρκετές φορές έδειχνε να μένει από δυνάμεις, ενώ είχε και πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Ο καλύτερος παίκτης του Δικεφάλου ήταν ο Λέο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος έδειξε διάθεση από το ξεκίνημα της αναμέτρησης να βοηθήσει. Από κοντά και ο Πέλκας. Και οι δύο όμως ήταν μόνοι τους στη επίθεση χωρίς βοήθειες.
Ανατριχίλα για τον κόσμο
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν πίσω στο σκορ και να μην παρουσίαζε την εικόνα που είχαμε συνηθίσει στους ευρωπαϊκούς αγώνες, όμως αυτό δεν πτόησε τον κόσμος της ομάδας. Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η ΠΑΟΚτσήδικη κερκίδα είχε πολύ παλμό. Οι φίλαθλοι με φωνή προσπάθησε να ωθήσει τους ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου στο να ανεβάσουν την απόδοσή τους.
Η Τσέλσι βέβαια το χαβά της. Στο 49′ οι φιλοξενούμενοι γύρισαν ωραία την μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Μοράτα αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 62′ ο Μάρκος Αλόνσο βρέθηκε μέσα στην περιοχή το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο πόδι του Χατσερίντι καταλήγοντας κόρνερ. Στο 72′ είχαμε μια ακόμα ευκαιρία της Τσέλσι με τον Πέδρο από τα αριστερά να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ με τον Πασχαλάκη να διώχνει με το ένα χέρι.
Στα τελευταία λεπτά με την είσοδο του Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ απέκτησε ύψος στην επίθεση του και με στημένες μπάλες προσπάθησε να πιέσει την εστία του Κέπα.
10άρι: Ο Γουίλιαν ήταν ο καλύτερος ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, εκτός από το γκολ που πέτυχε, είχε τρομερές εμπνεύσεις στο παιχνίδι, βγάζοντας αρκετές ασίστ στους συμπαίκτες του
Στον πάγκο: Η διαφορά δυναμικής, αλλά και μπάτζετ φάνηκε ακόμα και στις αλλαγές όταν ο Σάρι πέρασε στο ματς τον Φάμπρεγας, ενώ ο Λουτσέσκου τον Ουάρντα. Αυτό τα λέει όλα
Γιατί κόουτς: Φάνηκε περίτρανα πως τον ΠΑΟΚ τον ενδιέφερε περισσότερο το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ και όχι το αποψινό. Ορθός έπραξε ο Λουτσέσκου που έκανε ένα μεγάλο rotation αφήνοντας αρκετούς στον πάγκο.
Διαιτητής: Ο Ισπανός διαιτητής, ναι μεν ήταν κοντά στις φάσεις, αλλά όλες οι αποφάσεις του δεν ήταν σωστές. Ξέχασε να βγάλει από το τσεπάκι του κάρτες, η πρώτη ήταν στο 90′ στον Μπάρκλει αφήνοντας τα δυνατά μαρκαρίσματα και από τις δύο ομάδες.
ΠΑΟΚ- ΤΣΕΛΣΙ 0-1
Γκολ: 7′ Γουίλιαν
Κίτρινες: Μπάρκλεϊ, Ουάρντα
Κόκκινες:
Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουνδιάνο Μαγένκο
Βοηθοί: Ραούλ Καμπαγέρο Μαρτίνεζ, Ινίγκο Πριέτο Λόπεζ
Επιπρόσθετοι: Χοσέ Μαρτίνεζ και Χοσέ Γκονζάλες
Τέταρτος διαιτητής: Χαβιέ Αγκιλάρ Ροντρίγκες
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιερίνια, Βαρέλα, Χατσερίντι, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Μαουρίτσιο, Ζαμπά (81′ Μπίσεσβαρ), Ζάκχοφ, Ελ Καντουρί (69′ Πρίγιοβιτς), Πέλκας (62′ Ουάρντα) .
ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Ρούντιγκερ, Κρίστινσεν, Αλόνσο (65′ Αθπιλικούετα), Ζαπακόστα, Καντέ, Μπάρκλεϊ, Ζορζίνιο (65′ Φάμπρεγας), Πέδρο, Γουίλιαν, Μοράτα (80′ Ζιρού).

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.