Wednesday, September 26, 2018

Πασχάλης Τόσιος: Το "Βοήθεια στο Σπίτι" Θέλει την στήριξη όλων μας


Δυστυχώς η Κυβέρνηση εκτός του ότι δεν υλοποιεί όσα υποσχέθηκε στους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» , δείχνει και το ανάλγητο πρόσωπό της σε μία ομάδα πολιτών – εργαζομένων που τόσα χρόνια στήριξαν το πρόγραμμα και κατάφεραν να το κάνουν το καλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής της πατρίδας μας, ενώ οι ελλείψεις και οι δυσκολίες ήταν και είναι τεράστιες. Ενώ με το άρθρο 153 του ν. 4483/2017 εφαρμόζεται παράταση στη διάρκεια του προγράμματος ΒΣΣ αλλά και στις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων μέχρι τις 31/12/2019, ξαφνικά η Κυβέρνηση αποφασίζει να αλλάξει εντελώς το πλαίσιο και να «τιμωρήσει» αυτούς που στήριξαν όσο κανένας την επιτυχία του προγράμματος. 


Η αδικία αυτή πρέπει να σταματήσει άμεσα και να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέχει οργανωμένη και συστηματική κατ’ οίκον πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα από εξειδικευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό που στηρίζει τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες στις καθημερινές τους ανάγκες εξυπηρετώντας χιλιάδες και ΑμεΑ σε όλη τη χώρα και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να «παίζει» παιχνίδια με αυτό. Αντί να ξεκινήσουν διαδικασίες να καλύψουν κενά με νέες προσλήψεις , απολύουν μεγάλο μέρος των εργαζομένων καθώς με τη δομή της προκήρυξης προκύπτει ότι αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση πολλών εργαζομένων, οι οποίοι όμως επί δεκαέξι συναπτά έτη και μετά από τη μοριοδότησή τους από τον ΑΣΕΠ εργάζονται ως συμβασιούχοι στο πρόγραμμα! Οι προσλήψεις τους είναι μέσω ΑΣΕΠ, είναι ανάλγητο να συζητάμε οτιδήποτε άλλο πέρα από τη δικαίωσή τους. Όλοι άμεσα οφείλουν να στηρίξουν το Πρόγραμμα και το δίκαιο αίτημα των υπαλλήλων για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου και νέες προσλήψεις για την κάλυψη των κενών. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, τίποτα λιγότερο, πρέπει να τελειώσει η «εργασιακή ομηρία» των εργαζομένων με δικαίωσή τους και να μην χάσει κανείς τη δουλειά του μετά από 15 χρόνια που επιτελούν κοινωνικό έργο απόλυτα πετυχημένο.

Πασχάλης Τόσιος

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής
του Κινήματος Αλλαγής


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.