Sunday, October 7, 2018

Ισόπαλο το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού (1-1)


Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Φορτούνη στο 58' και η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Μπακασέτα στο 90'
ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο ντέρμπι της αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ, με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με τον Φορτούνη στο 58′ και την Ένωση να ισοφαρίζει με τον Μπακασέτα στο 90′. Τεράστια ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός με τον Φετφατζίδη στο 94′ για να πάρει τη νίκη.


Ένα ντέρμπι που έμεινε στο Χ (1-1) και δεν αφήνει κανέναν χαρούμενο. Τον Ολυμπιακό που είχε στα χέρια του το «τρίποντο» μετά το αριστουργηματικό γκολ του Φορτούνη στο 58΄, είδε τον Μπακασέτα να ισοφαρίζει στο 90΄σε 1-1 και έζησε για λίγα δευτερόλεπτα την απόλυτη «επιστροφή» όσων συνέβησαν πέρσι στο ίδιο γήπεδο αλλά και στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ όταν ο Φετφατζίδης ανενόχλητος λίγα μέτρα από την εστία αντί να στείλει απλά την μπάλα στα δίχτυα σε μια φάση που απλά… δεν χάνεται, την έστειλε ψηλά στον ουρανό του ΟΑΚΑ.
Ένα ματς που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Απο την μια η αποδεκατισμένη ΑΕΚ που είδε στην επανάληψη να χάνει λόγω τραυματισμού και τους Κλωναρίδη, Γαλανόπουλο αλλά δεν λύγισε μόλις ο Φορτούνης έβαλε, ίσως το γκολ της καριέρας του. Βρήκε την δύναμη να πάρει τον έλεγχο, να πιέσει, χωρίς όμως ουσιαστικά να απειλήσει και να βρει την λύτρωση στο 90΄ απο τον Μπακασέτα.
Απο την άλλη ο Ολυμπιακός που στα πρώτα 25 λεπτά δεν θύμιζε την ομάδα που βλέπουμε φέτος, ακόμη και στις δύο ήττες που είχαν προηγηθεί, πιέστηκε από την ΑΕΚ που μπήκε με ορμή και κατάφερε στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου να ισορροπήσει. Στο 44΄ είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Χασάν να κάνει το 0-1 αλλά το δοκάρι του την στέρησε, όπως νωρίτερα, στο 22΄είχε συμβεί με τον Μπακασέτα.
Η γκολάρα του Φορτούνη
Ο Ολυμπιακός κατάφερε πάντως να πετύχει με τον Φορτούνη αυτό που δεν κατάφερε ο Χασάν στο φινάλε του πρώτου μέρους. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο 58′ με το εξαιρετικό γκολ του διεθνούς Έλληνα μέσου. Ένα γκολ «σφραγίδα» της ποιότητας του Φορτούνη, ο οποίος δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Μπάρκα.
Η ισοφάριση του Μπακασέτα
Η ΑΕΚ κατάφερε τελικά να φτάσει στην ισοφάριση στο 90′ με τον Μπακασέτα να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη. Η Ένωση γλίτωσε την ήττα με το γκολ του διεθνούς μέσου αλλά θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στην μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Φετφατζίδης στο 94′.
Απίστευτη ευκαιρία του Φετφατζίδη
Ακόμα και μετά το γκολ της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο για να φτάσει σε μια πολύ μεγάλη φάση, που ξεκίνησε από απίστευτη κούρσα του Ποντένσε. Ο Φετφατζίδης όμως σπατάλησε την πολύ μεγάλη ευκαιρία στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα κι έτσι οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.
Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις ο Δανός διαιτητής, Κριστόφερσεν μετά το 0-1 ανακάλυψε φάουλ γύρω από την περιοχή του Ολυμπιακού, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους κιτρινόμαυρους για γέμισμα στην περιοχή του Γιαννιώτη καθώς αυτός ήταν και ο μοναδικός τρόπος που μπορούσε να απειλήσει η ΑΕΚ. Από τις στημένες φάσεις. Ο Δανός που στο πρώτο ημίχρονο απέφυγε τα λάθη όμως στην επανάληψη μετά το 0-1 δεν έβλεπε… 50-50.
ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (78΄Μπογέ), Τσινγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χούλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (60΄Μοράν), Γκάλο, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (50΄Γιακουμάκης), Λιβάγια
Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (81΄Τουρέ), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (73΄Φετφατζίδης), Χασάν (85΄Γκερέρο).

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.