Sunday, October 7, 2018

Στο ρελαντί ο ΠΑΟΚ (2-0)


Ο δικέφαλος του Βορρά επικράτησε του Απόλλωνα στην Τούμπα με 2-0
Ο ΠΑΟΚ δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από τον Απόλλωνα και έφτασε εύκολα στη νίκη, επικρατώντας της Ελαφράς Ταξιαρχίας με 2-0.
Ο δικέφαλος του Βορρά έκανε το 6Χ6 παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας κερδίζοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0. Οι Θεσσαλονικείς σκόραραν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με πανομοιότυπο τρόπο. Ο Πέλκας εκτελούσε όλα τα στημένα και οι Μαουρίσιο (16′) και Κρέσπο (89′) έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον.


Με τρεις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ, στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Πασχαλάκης. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος-Βαρέλα-Κρέσπο και Βιερίνια που πήρε τη θέση του Τόσκα. Στο χώρο του κέντρου ο Σάκχοφ πήρε την θέση του Κάνιας, παίζοντας δίπλα στον Μαουρίσιο. Η τρίτη αλλαγή ήταν στην αριστερή πτέρυγα με τον Μπίσεσβαρ αντί του Λημνιού. Στην δεξιά πλευρά ο MVP με τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ Λέο Ζαμπά. Στον άξονα ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.
Ο Γιάννης Ματζουράκης στην πρεμιέρα του στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-1-4-1. Ο Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Στάθης- Βαφέας-Τζανετόπουλος και Ναδάλες. Στο κέντρο και σε ανάποδο τρίγωνο ο Κοντοές μπροστά από τα δύο στόπερ και πίσω από τους Κονέ και Ντ’ Ούρσο. Στις πτέρυγες οι Τριάδης και Μπεντινέλι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Μάντζιος.
Τίμησαν τα αετόπουλα
Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα Σμύρνης έχοντας στα χέρια τους από ένα μπουκέτο λουλούδια πήγαν στη Θύρα 4 και τα κατέθεσαν τιμώντας τους 6 φιλάθλους του Δικεφάλου που έφυγαν από την ζωή πριν από 19χρόνια στην περιοχή των Τεμπών. Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου εμφανίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.
Ο ΠΑΟΚ, χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα, βρέθηκε να ελέγχει το αγώνα έχοντας κατοχή της μπάλας που έφτασε μέχρι και το 65% βγάζοντας ανάπτυξη πότε από την άμυνα με τον Κρέσπο και πότε τις πτέρυγες με τους Ζαμπά και Μπίσεσβαρ. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον Δικέφαλο πιέζοντας πολύ στο χώρο του κέντρο κλείνοντας ταυτόχρονα τους διαδρόμους για να βγουν οι κάθετες πάσες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα στο 7ο λεπτό, με τον Ντούρσο να βρίσκει ωραία τον Τριάδη στα αριστερά. Ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ το οποίο ήταν χλιαρό με τον Πασχαλάκη να απομακρύνει σε κόρνερ με το πόδι.
Γκολ δουλεμένο στην προπόνηση
Οι ασπρόμαυροι απάντησαν στην ευκαιρία του Απόλλωνα με γκολ στο 16ο λεπτό από στημένη μπάλα. Ο Πέλκας εκτέλεσε συρτά το κόρνερ προς τον Βραζιλιάνο μέσο ο οποίος πήρε το σκριν από τον Κρέσπο και με δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον Χουάντερσον για το 1-0. Στο Δικέφαλο, φέτος, οι στημένες φάσεις είναι από τα δυνατά του όπλα καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του Ράζβαν Λουστέσκου σκοράρει μ’ αυτό τον τρόπο.
Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Θεσσαλονικείς ανέβαζαν όποτε ήθελα τον ρυθμό τους στον αγώνα ζαλίζοντας αρκετές φορές τη μπάλα με τις πολλές μεταβιβάσεις. Εκτός από την φάση του γκολ ο Δικέφαλος είχε δύο-τρία σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως αυτά βρήκαν σε σώματα αμυντικών του Απόλλωνα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά οργανωμένοι στην άμυνα, όμως δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή της. Επιθετικά δεν δημιούργησαν ούτε υποψία φάσης στην εστία του Πασχαλάκη.
Από μια φάση και πολλά φάουλ
Στο δεύτερο ημίχρονο εκτός από δύο φάσεις (μια για κάθε ομάδα) μέχρι και 70ο λεπτό το ματς ήταν μέτριο. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν τελείως ακίνδυνος. Για πρώτη φορά φέτος μέσα στην Τούμπα δεν ήταν παραγωγικός. Ελάχιστες φάσεις είδαμε στην εστία του Χουάντερσον. Ο Απόλλωνας μετά το 65′ άρχισε δειλά- δειλά να βγαίνει από τα καρέ του με τον Ματζουράκη να περνάει στο ματς τον Σικαμπάλα ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 48′ ο Λέο Ζαμπά μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, επιχείρησε και το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο 67′ μετά από σέντρα του Κονέ, ο Μάντζιος πήρε
ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
Το χειροκρότημα στον Σικαμπάλα και ο… Άρης
Στο 68ο λεπτό πέρασε στο ματς ο Σικαμπάλα με τον κόσμο του Δικεφάλου να χειροκροτεί τον Αιγύπτιο ποδοσφαιριστή. Ο πρώην ΠΑΟΚτσής ανταπέδωσε το θερμό καλωσόρισμα των ασπρόμαυρων οπαδών, ενώ ακούστηκε έστω και χλιαρά «μάθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα…». Οι οπαδοί του Δικεφάλου βλέποντας πως το ματς δεν έχει και πολύ ενδιαφέρον καθώς η ομάδα του θα πάρει την 6η συνεχόμενη νίκη ασχολήθηκαν με το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, αλλά και με το ματς της επόμενης αγωνιστικής. Ο Δικέφαλος θα ταξιδέψει στο γειτονικό Χαριλάου για να αντιμετωπίσει τον Άρη, μετά τη διακοπή για την 7η αγωνιστική.
2-0 και πάλι από κόρνερ
Με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να σκέφτονται στα τελευταία λεπτά την διακοπή στο πρωτάθλημα για να ξεκουραστούν κινδύνευσαν να χάσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στο 86′ ο Σικαμπάλα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Μάντζιο να παίρνει την κεφαλιά αλλά αυτή ήταν αδύναμη και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε.
Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο τέρμα και πάλι από κόρνερ με τον Κρέσπο. Ο Πέλκας που έχει αναλάβει όλα τα στημένα φέτος σημάδεψε το κεφάλι του Ισπανού που με τη βοήθεια του Γκαρός κατέληξε στα δίχτυα του Χουάντερσον.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (87′ Λημνιός), Ζαμπά (72′ Καρέλης), Πρίγιοβιτς (80′ Άκπομ).
Απόλλωνα Σμύρνης: Χουάντερσον, Ναδάλες (68′ Σικαμπάλα), Τζανετόπουλος, Βαφέας, Στάθης, Κονέ, Κοντοές, Ντ’ Ούρσο, Τριάδης (85′ Γκαρός), Μάντζιος και Μπεντινέλι (58′ Γκίνο).

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.