Tuesday, November 6, 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΕΝΕΣΙΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Με αφορμή τον εορτασμό της εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η Γένεσις Μαιευτική Γυναικολογική Χειρουργική Κλινική, η μεγαλύτερη Μαιευτική Κλινική στη Β. Ελλάδα, διοργανώνει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου (10.00-14.00) μια πολυθεματική εκδήλωση με στόχο την προώθηση του μητρικού θηλασμού και την ενημέρωση γύρω από τα οφέλη του.


Για όλες τις πτυχές του θηλασμού και τα ευεργετικά του αποτελέσματα θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες υγείας, ενώ ταυτόχρονα η έμπειρη Ομάδα Μητρικού Θηλασμού της ΓΕΝΕΣΙΣ, θα «αγκαλιάσει» τις μανούλες και μέλλουσες μανούλες, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για το μπάνιο και την γενικότερη περιποίηση του νεογνού.  

Ενδεικτικά, θα καλυφθούν θέματα όπως ο ρόλος του μητρικού θηλασμού ως θεμέλιο ζωής, τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην θηλάζουσα μητέρα, ο νεογνικός ίκτερος σε μωρά που θηλάζουν, τα φάρμακα και ο μητρικό θηλασμός, co-sleeping και η συμβολή στην παράταση του μητρικού θηλασμού, ενώ θα γίνει αναφορά και στον ρόλο του πατέρα στον μητρικό θηλασμό.

Την δικιά της ξεχωριστή πινελιά, θα δώσει ομάδα φοιτητών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με μια έρευνα σχετικά με το «τι θέλει να μας πει το μωρό με το κλάμα του».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Στα πλαίσια αυτά, το παρόν θα δώσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Χατζηβρέττας, ο Αν. Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ.Κουρτίδης, ιατροί του τμήματος Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΚΜ, καθώς και η Αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας κα.Γιαννούδη.

Δήλωση συμμετοχής στον σύνδεσμο: http://s.heyo.com/9b194b





No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.